Jestem przed decyzją zakupienia usługi Power LTE w Cyfrowym Polsacie. Opcja 20+5gb (zamówienia przez neta) z modemem ZTE MF821 + Router Edimax LT-6408n. Był u mnie Pan z Polsatu by sprawdzić czy w ogóle łapie LTE; wystawił na może 3-3,5m rurze swój anteno-modem ODU-IDU z tej oferty Internet Domowy (tam gdzie jest do 30mb/s). Twierdzi że jak Internet ma być w takim miejscu jak mój dom to tylko z taką anteną (ale jakoś mu nie wierze, bo jak pytałem co tam w tym pudle jest w środku, czy jakaś antena, jak tak to ile ma dBi - to nic nie odpowiedział

) No i zrobił ten szybki test i wyszło download od 19mb/s do 22mb/s, ping około 60ms. Jednak jak mówiłem nisko postawił antenę i było tylko -119dBi (czy jak to się tam piszę).
No i teraz pytanie: Czy taki zestaw jak podałem będzie lepszą opcją niżeli ten ich Internet domowy? Oczywiście dokupiłbym antenę na dach (dom ma jakieś 8m), do BTSa jest z 5km w linii prostej (niestety przez jakieś 700m jest las). Rozglądałem się za anteną i znalazłem takie coś:
http://www.cybertech.com.pl/p114,antena ... mf821.html - byłaby OK?
Będę zamawiał przez internet więc zawsze mam 10 dni na zwrot