Z góry przepraszam, jeśli gdzieś nie dopatrzyłam odpowiedzi na to pytanie.
Przedłużyłam ostatnio umowę z Plusem na internet. Wcześniej miałam taryfę 15GB, w której to te 15GB było w formie pakietu, więc na swoim koncie w Plus Online można było śledzić ilość pozostałych do wykorzystania danych.
Teraz Plus porobił cyrki i już w nowych taryfach nie oferuje danych w postaci pakietów tylko limitów, więc z Plus Online zniknęły informacje o dostępnym aktualnie limicie.
Niby można wysłać płatnego sms-a i otrzymać takie informacje, ale okazuje się, że w tym smsie są zliczane wszystkie dane, także te wykorzystane do otwierania stron http://, a w mojej taryfie przeglądanie stron www nie pomniejsza limitu danych, także informacje z tego smsa nijak mają się do rzeczywistości.
I w związku z tym mam pytanie: czy jest jakiś program do zliczania danych, który umożliwiałby określanie wyjątków, czyli np. żeby nie zliczał stron www, albo chociaż zliczał tylko pobrane pliki (audio, wideo i inne), transmisję wideo na stronach (np youtube). Zawsze to chociaż mniej więcej będę mogła sobie określić ile mi zostało.

Mam modem wpięty w TP-link MR3420.