Tethering usb w Plus - podwójny abonament

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TOTAL
Użytkownik forum

Tethering usb w Plus - podwójny abonament

Post autor: TOTAL »

Witam
Kilka tygodni temu przełożyłem kartę sim do internetu w plus z modemu do telefonu. Zacząłem też używać tego internetu w komputerze (win 7) stosując usb tether albo wifi. Wymiennie, bo jedno i drugie czasem zawodzi.

Z plusa faktura przyszła na podwójną kwotę. Złożyłem reklamację i czekam na wyjasnienie.

Czy ktos już miał takie przygody? podejrzewam, że kasują mnie za ten nowy sposób korzystania z netu w dwóch urządzeniach.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Tethering usb w Plus - podwójny abonament

Post autor: wojteks »

TOTAL pisze:Z plusa faktura przyszła na podwójną kwotę.
A co ze szczegółami połączeń? Sama z siebie podwójna kwota się nie wzięła.
TOTAL pisze:że kasują mnie za ten nowy sposób korzystania z netu w dwóch urządzeniach
Jaką masz taryfę? Nie masz przypadkiem tak, że po przekroczeniu limitu prędkość nie spada tylko kasa leci?
Nie pomagam na PW!
TOTAL
Użytkownik forum

Re: Tethering usb w Plus - podwójny abonament

Post autor: TOTAL »

Mam ten internet od prawie dwóch lat. Do tej pory, gdy przekroczyłem, czapkowali mi transfer. Nie przypuszczam, by coś się zmieniło.

Nie zanotowałem też sms'ów sygnalizujących nawet przekroczenie 80%. Poza tym, kontrolowałem transfer zaglądając na stronę plusa.

Tak więc tą opcję wykluczam.

A przy okazji, może ktoś zna (najlepiej darmowy) licznik transferu na androida, który uwzględnia dwie taryfy - dzienną i nocną? Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć.

Co do wykazu połączeń, czekam na biling, który dotrze wraz z fakturą, bo niestety, gdy dostaje się faktury papierowe, nie ma się wglądu - nie mają go nawet pracownicy infolinii.
ODPOWIEDZ