Witam
Kilka tygodni temu przełożyłem kartę sim do internetu w plus z modemu do telefonu. Zacząłem też używać tego internetu w komputerze (win 7) stosując usb tether albo wifi. Wymiennie, bo jedno i drugie czasem zawodzi.
Z plusa faktura przyszła na podwójną kwotę. Złożyłem reklamację i czekam na wyjasnienie.
Czy ktos już miał takie przygody? podejrzewam, że kasują mnie za ten nowy sposób korzystania z netu w dwóch urządzeniach.
Tethering usb w Plus - podwójny abonament
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Tethering usb w Plus - podwójny abonament
A co ze szczegółami połączeń? Sama z siebie podwójna kwota się nie wzięła.TOTAL pisze:Z plusa faktura przyszła na podwójną kwotę.
Jaką masz taryfę? Nie masz przypadkiem tak, że po przekroczeniu limitu prędkość nie spada tylko kasa leci?TOTAL pisze:że kasują mnie za ten nowy sposób korzystania z netu w dwóch urządzeniach
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Re: Tethering usb w Plus - podwójny abonament
Mam ten internet od prawie dwóch lat. Do tej pory, gdy przekroczyłem, czapkowali mi transfer. Nie przypuszczam, by coś się zmieniło.
Nie zanotowałem też sms'ów sygnalizujących nawet przekroczenie 80%. Poza tym, kontrolowałem transfer zaglądając na stronę plusa.
Tak więc tą opcję wykluczam.
A przy okazji, może ktoś zna (najlepiej darmowy) licznik transferu na androida, który uwzględnia dwie taryfy - dzienną i nocną? Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć.
Co do wykazu połączeń, czekam na biling, który dotrze wraz z fakturą, bo niestety, gdy dostaje się faktury papierowe, nie ma się wglądu - nie mają go nawet pracownicy infolinii.
Nie zanotowałem też sms'ów sygnalizujących nawet przekroczenie 80%. Poza tym, kontrolowałem transfer zaglądając na stronę plusa.
Tak więc tą opcję wykluczam.
A przy okazji, może ktoś zna (najlepiej darmowy) licznik transferu na androida, który uwzględnia dwie taryfy - dzienną i nocną? Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć.
Co do wykazu połączeń, czekam na biling, który dotrze wraz z fakturą, bo niestety, gdy dostaje się faktury papierowe, nie ma się wglądu - nie mają go nawet pracownicy infolinii.