Dzięki za pomoc

Moderator: Moderatorzy
Prostota obsługi jest chyba podobna w każdym z nich. Ja osobiście do łączenia się z klientami w pracy wykorzystuję TightVNC. Klienci nie muszą mieć publicznego IP, ale muszą podać podczas łączenia sie mój publiczny IP wraz z określonym portem (każdy w firmie ma swój unikalny port który jest przekierowany na serwerze) który jest określony w konfiguracji mojego programu. I działa ładnie. Chyba, że u klienta w firmie ktoś zapuści torrenta i brakuje uploadu, albo po prostu łącze nawala. Ale na to niestety nic się nie poradzi. W nowych wersjach TightVNC jest możliwość ustawienia kompresji, liczy bitów (liczba kolorów) itp.DiilGang pisze:Nie orientuję się czy są za NAT-em . Ja mam publiczne IP, APN VPN . Ważna jest też prosta obsługa i polski interfejs ( dla osoby proszącej o pomoc ) .
Ale wiesz, że do użytku komercyjnego jest to program płatny? Oraz nie każdy klient się zgodzi aby połączenie leciało przez bliżej nieokreślone serwery zewnętrzne...?fulo pisze:Najlepszym według mnie dla osób pozostającymi za NATami, jest TeamViewer ,
W TightVNC wystarczą nawet dwa plus wpisywanie adresu IPDiilGang pisze: Systemowe narzędzie jest proste, ponieważ użytkownikowi wystarczą 3 kliknięcia .
Akurat mój program nie zmniejsza rozdzielczości, ale tapetę zdejmuje. Mogę ustawić 8-bitowy kolor. Mogę sobie po stronie klienta (czyli mojej) zmniejszyć obraz tak, że jak ktoś ma większy monitor, to sobie zmniejszam i już.DiilGang pisze:Ja potrzebuję właśnie np. pogorszenia jakości przekazu, bo mi nie potrzeba tapety, Aero Glass, wysokiej rozdzielczości itp.
To TeamViewer ma coś na ten wzór. Wystarczy uruchomić 1 pliczek u znajomego (nie potrzeba instalacji), a w oknie głównym pojawią się dane które Ci będzie musiał przez telefon podyktować. A Ty już sobie wklepujesz na swoim komputerze i się łączysz.DiilGang pisze:Fajnie by było, jakby taki program tworzył plik - zaproszenie, tak jak w Systemowym narzędziu . Dla przysłowiowego laika ta metoda jest zrozumiała.
Nie zmniejsza, ale skalujeYaHooo pisze:Akurat mój program nie zmniejsza rozdzielczości
Racja, sprawdziłem i jestkey pisze: Nie zmniejsza, ale skaluje- w "connection options" funkcja "scale". Podejrzewam ze dzieje sie to po stronie servera.