czesc
witam wszystkich na forum, jestem stalym czytelnikiem tej spolecznosci aczkolwiek teraz postanowilem sie zarejestrowac i poprosic o pomoc.
mieszkam w domu jednorodzinnym.
nie moge sobie poradzic z konfiguracja 9poprawna) domowej sieci.
a wiec . dom ma parter, 1 pietro i drugie.
na parterze stoi technicolor TC 7200 (od UPC NL bo tu mieszkam) , dalej na 1 pietrze stoi TP Link TL-WA801ND ktory to dostaje sygnal po kablu z TC7200.
docelowo TP Link mial rozsylac sygnal WiFi dalej w celu wzmocnienia go poniewaz na poddaszu prawie sygnal zerowy.
probowalem chyba wszystkiego juz. Walcze z tydzien.
w glowie mam jeden wielki mix.
moge prosic krok po kroku o opis/pomoc jak to ugrysc ?
w jakim trybie powinienem ustawic tego TP Linka ?
dziekuje z gory za pomoc
konfiguracja malej sieci domowej
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: konfiguracja malej sieci domowej
wrsdz o ile dobrze zrozumiałem chcesz aby TP-Link łączył się z siecią którą nadaje Technicolor i potem rozsyłał dalej? Jeśli tak, to ja bym Ci to odradzał. Takie coś może, ale nie musi działać. O wiele lepiej będzie jak oba urządzenia połączysz kablem LAN (z tym, że w TP-linku wyłączasz serwer DHCP) do portu LAN, a nie WAN. Ustawiasz WiFi i już.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)