Błędy na BTSearch
Moderator: Moderatorzy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Błędy na BTSearch
Od pewnego czasu zauważyłem że na BTSearch.pl występują nieścisłości co do nowych pozwoleń Chodzi o to że nie wszystkie nowe pozwolenia są wyświetlane
W tym miesiącu sprawdziłem to dokładniej i coś mi nie pasuje
Dla przykładu W najnowszym pliku pozwoleń LTE ze strony UKE jest trzy pozwolenia dla Play i jedno dla Mobylandy dla miasta Łuków Na mapie niestety nie ma ich w najnowszych
Zastanawiam się czy ja coś pokręciłem czy faktycznie nie wszystko jest wyświetlane
W tym miesiącu sprawdziłem to dokładniej i coś mi nie pasuje
Dla przykładu W najnowszym pliku pozwoleń LTE ze strony UKE jest trzy pozwolenia dla Play i jedno dla Mobylandy dla miasta Łuków Na mapie niestety nie ma ich w najnowszych
Zastanawiam się czy ja coś pokręciłem czy faktycznie nie wszystko jest wyświetlane
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Błędy na BTSearch
Andrzejz78 całkiem możliwe, że zdarzają się błędy. Najlepiej byłoby jakbyś napisał do adminów strony i zasugerował możliwy błąd. Oni będą wiedzieć najlepiej co nie tak.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Już to zrobiłemYaHooo pisze:Najlepiej byłoby jakbyś napisał do adminów strony i zasugerował możliwy błąd

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Dowiedziałem się przy okazji że będzie przywrócony zapis lokalizacji jak i dodana weryfikacja LTE
-
- Stały użytkownik forum
Operatorzy komórkowi ciągle zmieniają parametry i nie dziwie się że panowie z btsearch nie nadążają. Nie wiem, czy T-Mobile zakończyło już modernizację sieci, natomiast zauważyłem że ponownie zmienia LAC na niektórych obszarach.
Brakuje mi w ich formularzu możliwości dodawania stacji LTE.
W każdym razie ja bardzo często podsyłam im logi czy dodaje stacje przez formularz, ale robi to także mnóstwo innych osób - danych jest więc ogromna ilość.
Co do błędów dotyczących pozwoleń i (przede wszystkim) lokalizacji stacji to winiłbym bardziej UKE. Oni często robią tak, że podają dla tego samego obiektu różne współrzędne albo są one w innych układach (!) przez co z jednego obiektu robi się kilka.
Brakuje mi w ich formularzu możliwości dodawania stacji LTE.
W każdym razie ja bardzo często podsyłam im logi czy dodaje stacje przez formularz, ale robi to także mnóstwo innych osób - danych jest więc ogromna ilość.
Co do błędów dotyczących pozwoleń i (przede wszystkim) lokalizacji stacji to winiłbym bardziej UKE. Oni często robią tak, że podają dla tego samego obiektu różne współrzędne albo są one w innych układach (!) przez co z jednego obiektu robi się kilka.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Andrzejz78 i wyjaśnili dlaczego są problemy z nowymi pozwoleniami?
Pozdrawiam YaHooo