Witam. Moje pytanie polega na tym, że nie wiem w jaki sposób dokładnie się określa poziom sygnału z nadajnika do routera, gdzie w poprzednim routerze MV400 czyniło się to w dość prosty sposób. Mianowicie ilość kresek nie jest najlepszym miernikiem. Jedyne co udalo mi się znaleźć to: System->Diagnostyka->Sprawdzanie systemu
i przykładowy wynik
PLMN:26003
RSCP (dBm):-77
ECIO (dB):-10
RSSI:-77
Ciężko mi ocenić czy to dobre wyniki, i czy mają wpływ na ping. Większość artykułów znalezionych w sieci wypowiada się w dość niejasny sposób co oznaczają te wskaźniki
Czy nie istnieje narzędzie które pokazuje te współczynniki (o ile są ważne) na bieżąco?
Router B593 3G Badanie i ocena zasięgu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Router B593 3G Badanie i ocena zasięgu
W przypadku routerów ciężko o taki program. Do modemu znajdziesz bez problemu coś takiego. Np. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> Ale te wyniki co przedstawiasz nie są jakieś szczególnie złe. Moim zdaniem powinieneś mieć ładne wyniki. A teraz jakie masz?littleducky95 pisze: Czy nie istnieje narzędzie które pokazuje te współczynniki (o ile są ważne) na bieżąco?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)