kończy mi się umową na internet 3G z t-mobile.
Moj obecny sprzęt opierał się na modemie TP-LINK MR3220 oraz do tego Antena HSPA+/UMTS/HSDPA 17dBi, modem e3131
Chciałbym wziąć nową ofertę.
Zależy mi na internecie LTE, bez limitu danych. Najlepsza ofertę obecnie przedstawia Play, za 49,99 zł miesięcznie bez limitu danych.
Dziewczyna ma komórkę na Play i nie raz złapie jej LTE.
Moja lokalizacja to Dulkowa 8, Gdańsk
Chciałbym się doradzić jakiego najlepiej wziać operatora, oraz jaki dobrać do tego sprzęt, ponieważ obecnie największe problemu to mam z limitami , oraz przydałaby się jednak większa prędkość, chciałbym pograć w jakąs grę onlinę przez ps4, czy komputer.
Oczywiście sprzęt jestem gotów cały wymienić, bo obecnie i tak płace około 50-60 zł miesięcznie za dokupowanie pakietów (a mam pakiet nocny + 35gb transferu miesięcznie)
Obecnie tak to wygląda :

Mamy dwie komórki w LTE, ja mam w Orange, dziewczyna w Play.
Komórką będąc w pokoju, pisząc tego posta, mając operatora Orange mam Pobiersyanie 3,22 Mbps i wysyłanie 1,48 mbps, ping 73ms, ikonka H, zasięg na 3/5 kreski.
Dziewczyna będąc w pokoju, tak to wygląda, operator Play (komórka)

[ Dodano: 2014-10-07, 10:17 ]
Czy ten play bez limitu jest oby na pewno cały okres umowy bez limitu, bo znalazłem w dokumentach taki zapis :
Limit transmisji danych w ramach Abonamentu 30 GB
Usługa „Internet bez limitu na zawsze” w ramach Abonamentu przez cały okres Umowy
2. Gdy Abonent przekroczy limit transmisji danych w jednym Okresie Rozliczeniowym, Operator zastrzega prawo do wprowadzenia, trwają-
cego do końca danego Okresu Rozliczeniowego, ograniczenia prędkości przesyłania danych. W takim przypadku Abonent będzie miał
możliwość pobierania i wysyłania danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach technicznych,
jednakże nie większą niż 16 kb/s (górna granica prędkości).
I czy ktoś pomoże wybrać jednak najlepszego operatora? Jest jeszcze orange, ale oni max chyba 100gb miesięcznie (limit), ale pokazuje, że jestem w zasięgu LTE, natomiast w play troszkę mi brakuje (odległość do bts playa to 5,5 km), ale czy na antenie,routerze bym nie wyciągnął sensownej prędkości?
[ Dodano: 2014-10-07, 18:06 ]
Ktoś, coś może zaproponować?
Zależy mi troszkę na czasie, nie będę ukrywał, myślę, że wszystkie potrzebne informację w poście podałem, a nie chcę wziąć zamówić internetu, sprzętu do niego w ciemno.