Problem w tym, że na liczniku mam np 16MB, a u operatora mam 10MB, to jest aż 60 % więcej.
Włożyłem kartę o2, z tego korzystam w Niemczech i ku mojemu zdziwieniu naliczyło idealnie tak jak u operatora 02.
Więc gdzie jest problem? Myślę, że na koniec miesiąca przekroczyłbym limit jaki mam u Orange, że widget na fonie liczy dobrze tylko Orange jakoś sobie to nalicza jak chce.
Dam inny przykład.
Mam 400 minut na odebranie i wykonanie połączenia za granicą, mam licznik ( ten sam co liczy dane, ma 4 opcje ) od 6 września do 13 września ( włącznie ) wykonałem na liczniku 130 minut połączeń, zliczyłem z historii telefonu i mam dokładnie to samo, a na liczniku w Orange mam aż o 40 minut mniej !!!
Kiedyś Orange mi napisał, że z roamigiem jest tak, że mogę otrzymać dokładnie info o połączeniach itp do 6 miesięcy, ale co mi z tego, jak zerknę na licznik na stronie Orange i widzę, że mam jeszcze jakieś 100 minut a w rzeczywistości ja już przekroczyłem limit i bulę jak za zboże !!!
Po co ten licznik tam? Jak on i tak nie jest realny. Ale mam cyrki z tym Orange. Wiem gdzie jest problem z liczeniem tych minut, bo już sprawdzałem to, po prostu nie każde połączenie jest naliczone na billingu, czekam na fakturę jak będzie to samo, to można pisać do nich? Dlaczego tak jest itp, tylko, że jak już się obronili tym, że mają czas do 6 miesięcy...... ale co z tego na fakturze z października już nic nie zmienią ( czy zmienią ? ) ja i tak będę widział jakieś dziwne numery czy nie będzie wielu połączeń. Pomału dochodzi do mnie, dlaczego takie jaja są w tym Orange, problem jest z tym, że przenieśliśmy numery i tu jest jakiś problem. A może ktoś tez ma podobny problem?
Byłem u UOKiK, gość powiedział, że naprawdę cyrki tam się dzieją z naszymi kartami, pierwszy raz coś takiego podobnego słyszy, a słyszał wiele. Mówi, że on nic już nie pomoże jak UKE nic nie zdziałało. Więc co m mamy zrobić, źle naliczają wszystko, jakieś dziwne numery ( piszą że naprawione ) albo same sms-y lecą z karty SIM sobie.
Tak na marginesie, 3 sms-y które wysłałem w roamingu ( były to testowe ) nie policzyli mi je, a 52 sztuki które nie wysłałem, policzyli mi

Rozmawiałem z konsultantem, powiedział, że jak na wrześniowej nie ma tych sms-ów, to będą na październikowej, ale na październikowej też nie ma, a ja się przyznaję, że wysłałem 3 sms-y, czekam co mi odpiszą na to, że wysłałem 3 sms-y a nie ma na fakturze.
Ale cyrki są u mnie od 6 miesięcy

Trochę wszedłem na inny temat, ale mam nadzieję, że nie będzie problemu.