Problem z transmisją LTE na antenach YAGI.PL

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

Puma1985
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z transmisją LTE na antenach YAGI.PL

Post autor: Puma1985 »

onken pisze:ok, ale skąd to 80 GB :) ?
To nie czasy atari, usiądzie żona obejrzy coś, dzieci bajkę sobie pooglądają i dziennie 5 GB jak nic, a czasem nawet i ponad (nie używam torrentów emuli ani żadnych <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>).
Jakbym wg Polsatu potrzebował internetu tylko do facebooka lub sprawdzania skrzynki nie brałbym "bez limitu" za bezmała 90 zł miesięcznie bo za taką cenę jest wiele innych operatorów NIE ZŁODZIEI !
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ja.michal pisze:YaHooo, nic to nie da. Podpisał, że dostał, zapoznał się i zaakceptował.
W takim razie pozostaje tylko "płać i płacz".
Puma1985 pisze:To nie czasy atari, usiądzie żona obejrzy coś, dzieci bajkę sobie pooglądają i dziennie 5 GB jak nic,
I właśnie jeśli ktoś tak bardzo intensywnie korzysta z internetu i do tego dzieli na kilka osób branie internetu komórkowego jako zastępnika internetu stacjonarnego jest dla mnie wielką pomyłką. To są dwie zupełnie różne usługi i są przeznaczone do innych grup odbiorców. A to, że reklamy twierdzą inaczej to już inna sprawa.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

YaHooo pisze:A to, że reklamy twierdzą inaczej to już inna sprawa.
Do wielu to nie dociera, 2 złote taniej to weźmy 3g/lte a potem płacz i zgrzytanie zębów.
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Zamiast oglądać reklamy czytajcie regulaminy, szczególnie te z Plusa/CP. Ale kto w dzisiejszych czasach to robi że o ich rozumieniu nie wspomnę. Do ludzi przemawiają tylko obrazki, czytanie wydaje się niepotrzebnym trudem.
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: robertnik »

Np do mnie nie trafiają. Większości z tych zapisów nie rozumiem, muszę je analizować, sprawdzać z tabelą klauzul zabronionych, pytać po forach prawnych...
Pogratulować Koledze bystrości i biegłości w prawie.
Ostatnio(to już prawie 2 lata temu) podpisywałem umowę przedłużeniową z Netią, w której był zapis że jeśli Abonent nie zaingeruje na co najmniej 30 dni przed jej końcem to przedłuża się automatycznie na kolejne 12m-cy na dotychczasowych warunkach.
Przez ten czas UE wpisało taką politykę do klauzul zabronionych...
No można było nie podpisywać, wziąć gorszą Neostradę, choć nie wiem jakie tam były zapisy w umowie...
Tak czy siak pogratulować biegłości. Kolega prawnik praktykujący?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W przypadku Power LTE nie było sensu zagłębiać się w jej regulamin. Po przeczytaniu punktów o FUP od razu ją zdyskwalifikowałem. Śmierdziało na kilometr, w CP regulamin zmienili po jednym dniu. Zapisy o FUP i 32kb/s były tak pokrętne że przeciętny użytkownik powinien się trzymać z daleka o ile regulamin przeczytał. Niestety ale większość uwierzyła w reklamy i zapewnienia konsultantów-kłamców i nawet ich nie widziała.Nie jestem prawnikiem ale zanim podpiszę umowę pobieram jej regulamin i analizuję. Posiłkuję się podobnie jak ty. Trwa to trochę ale umowę podpisuję świadomie lub ją odrzucam.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

wojteks pisze: Do wielu to nie dociera, 2 złote taniej to weźmy 3g/lte a potem płacz i zgrzytanie zębów.
Niestety taka prawda, a potem płacze, lamenty i żale na forum...
matek451 pisze:Zapisy o FUP i 32kb/s były tak pokrętne że przeciętny użytkownik powinien się trzymać z daleka o ile regulamin przeczytał.
Zwłaszcza, że nie ma jasnych wytycznych kiedy ma być stosowane. Może zostać zastosowane kiedy tylko Plusowi się podoba. Od takich rzeczy trzeba się trzymać z daleka. No chyba, że się nie przekracza limitów. Ale jeśli się z góry zakłada, że będzie się backupować internet albo dzielić na 10 urządzeń to delikatnie mówiąc jest to nieco naiwne, że nie dotknie nas FUP.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ