Moderator: Moderatorzy
Jakby coś zaimplementował to czemu niekey pisze:Z tego co piszesz to nie bardzo widze twoj wklad - poza pozbieraniem i przepisaniem juz istniejacych publikacji.
Przeklepanie algorytmu z kartki na C++ jest Twoim zdaniem wystarczajace?Jo_gurt pisze:Jakby coś zaimplementował to czemu nie
Od kiedy to praca inżynierska ma być jakaś nowatorska? Mnie zawsze uczyli, że praca inżynierska czy też w mniejszej części praca magisterska nie wnosi za dużo. Dopiero praca doktorska powinna być odkrywcza. Bo inżynier czy magister nie jest tytułem naukowym, a zawodowym. Po prostu ma się część wprowadzającą w postaci teorii na dany temat. Następnie robi się doświadczenie w którym wykorzystuje się dobrze znane doświadczenia i na ich podstawie wyciąga się wnioski które powinny być zgodne z wcześniej przedstawioną teorią.key pisze:A jaka czesc tej pracy bedzie nowoscia?
Nie: “ma byc” tylko “powinna” Od momentu kiedy praca inzynierska jest twoja jedyna karta przetargowa w trakcie rozmowy o prace.YaHooo pisze:Od kiedy to praca inżynierska ma być jakaś nowatorska?key pisze:A jaka czesc tej pracy bedzie nowoscia?
Nie wiem jak gdzie indziej, ale jeszcze nie znam nikogo kogo by się na rozmowie pytali o pracę inżynierską. Ale może w IT tak nie ma.key pisze:Od momentu kiedy praca inzynierska jest twoja jedyna karta przetargowa w trakcie rozmowy o prace.
Akurat jestem w trakcie zmiany pracy w kierunku deweloperskim i tam jak najbardziej pytają o pracę inżynierską, a nawet własne projekty hobbystyczne (które warto mieć!). Także, "kids - stay in school"YaHooo pisze:Nie wiem jak gdzie indziej, ale jeszcze nie znam nikogo kogo by się na rozmowie pytali o pracę inżynierską. Ale może w IT tak nie ma.
Nie. Jestem w stanie dosc dobrze ocenic sposob w jaki kandydat napisal prace, nie znajac tematu. Tu nie chodzi o merytoryczna ocene danego tematu a o ocene sposobu pracy.YaHooo pisze:Tematu mojej pracy mgr nie zrozumiało by 99,9999% rekruterów oraz ludzi związanych z IT, więc miałbym marne szanse