Alcatel Y800
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Alcatel Y800
Cze,
posiadam obecnie w/w modem z play... Problem w tym ze potrzebuje zrobic siec mala w domu bo jednak ten router to za malo.
Czytalem o roznych ale nie bardzo moge znalezc info jakie routery sa z tym co mam kompatybilne... mozecie cos polecic?
Czy moze lepsza opcja jest sprzedanie tego i zainwestowanie w cos bardziej sprawdzonego?
Dziekuje;)
posiadam obecnie w/w modem z play... Problem w tym ze potrzebuje zrobic siec mala w domu bo jednak ten router to za malo.
Czytalem o roznych ale nie bardzo moge znalezc info jakie routery sa z tym co mam kompatybilne... mozecie cos polecic?
Czy moze lepsza opcja jest sprzedanie tego i zainwestowanie w cos bardziej sprawdzonego?
Dziekuje;)
... aaz ...
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Alcatel Y800
Jak znajdziesz kupca na to cudo to szybko sprzedaj. Kup porządny router stacjonarny z wbudowanym modemem LTE/3G. Polecany i sprawdzony to B-593s-22.
-
- Użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Do kupienia na Allegro, OLX za 400-450 zł. Pochodzą z Plusa, to router typu włącz i zapomnij. Wart swej ceny. Część kasy uzyskasz ze sprzedaży Y300, około 200 zł. Wybrałeś najgorszy router w ofercie Play więc jeśli ma być porządnie to zmiana niezbędna. Ogólnie nie opłaca się brać ofert Play ze sprzętem. Jest 3-4 razy drożej niż na wolnym rynku.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie chcę Cię martwić, ale w takim przypadku za wygodę się po prostu płaci. Taki Alcatel jest niestety dość egzotyczny i jak przejrzysz forum to mało ludzi posiada ten sprzęt. W przypadku problemów też będziesz mieć kłopot z uzyskaniem pomocy. Lepiej zainwestować dodatkowe zł i mieć rozwiązanie jak to kolega przedstawiłaazmath pisze:Tyle tylko że on dość drogi jest, a ja majątku wydać bym nie chciał.
matek451 pisze:Pochodzą z Plusa, to router typu włącz i zapomnij.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
No własnie zasięgnałem troche forum i widze ze mało kto to ma, i na samym allegro tez zainteresowania raczej brak;/
Ale bedziemy próbować, nie mniej jednak dzięki za pomoc
Ale bedziemy próbować, nie mniej jednak dzięki za pomoc

... aaz ...