Moze zacznę od początku.....
Jestem na etapie budowy domku w miejscowość Czerwony Kościół 59-223. Nadszedł odpowiedni moment nad wyborem dostawcy internetu ponieważ właśnie układam kable utp do rozprowadzenia sieci po domu. Po wykonaniu kilku telefonów do Vectra,dialogu, TPSA, neti itp doznałem szoku ponieważ żaden z tych dostawców nie ma łącza "kablowego" w tej miejscowości

Trudno nie ma co płakać nad rozlanym..... Trzeba szukać alternatywny, zainteresowanie skierowałem na sieć LTE.
Jak juz wspominałem wyżej chce mieć wszystko przygotowane na tym etapie żeby poniżej nie ciagnąć kabli i nie martwić sie ze czegoś zapomniałem.
Postanowiłem przygodę z LTE rozpocząć od szukania dostawcy, odwiedziłem stronę KLIK z mapki wynika ze jest w pobliżu na kominie huty miedzi ul.zlotoryjska 194 jest kilka nadajnikow.
Proszę mi powiedzieć czy dobrze widzę ze tylko Orange posiada sieć LTE ??? Jakiego operatora byście wybrali ??? Czy wybor tego typu dostawcy spełni swoje zadanie w roli internetu dla całego domu ????
W domu planuje zamontować antenę na dachu ( kierunkowa,częstotliwość 1800, proszę o poprawę jezeli jestem w błędzie ) , z anteny kablem do modemu ( tutaj proszę o poradę jaki) oraz z modemu do switch który rozdzieli sygnał na PC, tv, oraz inne urządzenia którego korzystają z internetu.
Proszę o wyrozumiałość ponieważ nie znam sie za bardzo na tego typu rzeczach i liczę na wasza poradę. Pozdrawiam i z góry dźwiękuje za pomoc.