Play - czy unlimited też na huawei e587

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
callambre
Początkujący użytkownik forum

Play - czy unlimited też na huawei e587

Post autor: callambre »

Proszę nie bić :)
Czy na urządzeniu Huawei e587 z technologią HSPA+ internet też będzie nielimitowany w tej o ofercie:
Obrazek

Tak to jest w regulaminie:
Obrazek

A urządzenie obsługuje HSPA+, więc na 99% okej prawda? Ale chcę się jeszcze upewnić, żeby nie wdepnąć :P
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Play - czy unlimited też na huawei e587

Post autor: ja.michal »

Chyba jasno masz napisane - 4G (HSPA+) i LTE. ;)
Skrillex
Stały użytkownik forum

Post autor: Skrillex »

Tak :) !
Play jako jedyny określił ofertę "bez limitu". Za to go propsuje :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Zasadniczo korzystając z hspa+ prędzej bym się spodziewał przycięcia po 100 czy tam ilu GB niż na LTE, ale dawno z playa nie korzystałem. To tylko takie moje luźne przemyślenia.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Unlimited jest na własnej infrastrukturze Play zarówno HSDPA, HSPA, HSPA+, HSPA+ DC i LTE
Po podpięciu pod inna siec np: TMobile będą schodziły MB z pakietu
callambre

Takie info wygrzebałem w necie:
Zacznijmy od tego, że karty sim do internetu są dedykowane tak, żeby tylko łączyły się ich własnymi nadajnikami. To znaczy że nie podłączysz się do innej sieci, więc nie martw się o to. ;)

Podłączyć się pod roaming krajowy mogą tylko karty dla taryf głosowych i wtedy normalnie z pakietu pobiera dane.
z 4 X 2014 post, na jakimś innym forum.

Myślę, że póki co wezmę taki starter:
http://i.imgur.com/Egu2DuZ.jpg
i zobaczę, czy mi się połączy i będzie hulać.

W sumie śmieszne, ale wówczas bym mógł wziąć to:
http://i.imgur.com/AQF54mf.jpg
i mam taniej o 5 zł na miesiąc niż abonament i bez wiążącej umowy.. hm.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2014-12-21, 12:43 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
Ostatnio zmieniony 2014-12-21, 12:43 przez callambre, łącznie zmieniany 1 raz.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

callambre pisze:i mam taniej o 5 zł na miesiąc niż abonament i bez wiążącej umowy.. hm.
Dokładnie świetnie kombinujesz, nie warto brać abonamentu przynajmniej w Play, swoją drogą to dziwne że operator robi sobie konkurencje dla oferty abonamentowej, przez wprowadzenie prawie identycznej oferty na karte. Poza tym poczytaj regulamin, bo po 100GB z tego co się orientuję mogą Ci przyciąć do 2Mb/s.
radko
Stały użytkownik forum

Post autor: radko »

Pytanie jak długo jest aktywna? Czy rok?
callambre

Byłem w salonie i się okazało, że tych nowych starterów jeszcze nie mają, ale są stare (Online na Kartę), zaś kodem *163*11# można przejść na to to nowe, w którym można aktywować usługę 45zł za nielimitowany.

100GB to ja raczej nie zjem nawet, mam nadzieję, że ta oferta w pre-paidzie się nie zmieni i będzie aktywna, póki co wezmę na miesiąc, żeby sprawdzić czy mi łapie zasięg dobrze.

Dziewczyna w salonie mi proponowała abonament: 30zl/mc przez pol roku i później po 50zł, tzn też 30 ale +20 za nielimitowany net, umowa na 2 lata. Czyli to jakoś podobnie wychodzi, a pre-paid o tyle lepszy, że zawsze mogę zrezygnować.
Pewnie komuś innemu będzie wygodniej mieć abonament, z jakichś powodów ;] W pre-paidzie też tą usługę nielimitowanego netu można uruchomić cyklicznie.

Myślę, że wprowadzili taką usługę, bo wiedzą, znajdą się chętni, którzy by abonamentu nie wzięli.

Dzięki za uwagi i komentarze, pozdrawiam :) :papa:

edit:
Już mi przełączyło Play na "Internet na kartę" i mogłem na play24.pl aktywować usługę nielimitowanego netu na miesiąc, klikając tam, było podane, że niezależnie od tego jaką technologią następuje transmisja danych, transfer jest nielimitowany (do 100GB):
http://i.imgur.com/9iw8won.jpg
W regulaminie też nic o tym nie ma:
http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... -Karte.pdf

To chyba.. całkiem nieźle? ;]
wujek.włodek

Post autor: wujek.włodek »

Dokładnie to samo pytanie mi się nasuwa co w tym wątku, z zastrzeżeniem że dotyczy modemu e586.

Nowa oferta Play z 4G i LTE tzw. unlimited (z zastrz. dostępnej prędkości do 100GB)

i jak ustawić to 4G na stałe ??

w opcjach Mobile Partner nie widzę takiej opcji , jedynie "preferowane 3G" lub "tylko 3G", a obserwując swój modem to się przerzuca 3G i H często.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

A ma w ogole ten modem LTE?Chyba nie ma ale jak dasz tylko 3G to tez transmisja bedzie sie odbywala w ramach tej oferty
wujek.włodek

Post autor: wujek.włodek »

Huawei E586 jest bez LTE, HSPA+ do 21mb/s (Playowe 4G jeśli dobrze rozumiem; na wyświetlaczu modemu to "H" jeśli dobrze rozumiem)

i chciałbym ustawić to "H" na sztywno, nie chodzi tylko o nielimitowany internet,
co o nie przełączanie się między 3G i H bo bateria się szybciej wyczerpuje jak tak skaka

Dostałem właśnie z nową ofertą Huaweia E5377 ale jakby mi E586 chodził z nolimitem 4G to nowego E5377 mógłbym dać rodzicom (i wsadzić im tam np. Redbulla czy Orange LTE do marca i mieliby nielimitowane LTE w laptopie)

sorki, że tak wszystko pytam po 2 razy ale nie wszystko rozumiem - wolę się upewnić
dzięki z góry za wszelka pomoc (poza "poszukaj sobie w google") ;)
adixm
Mistrz bezprzewodowy

wujek.włodek pisze:Dostałem właśnie z nową ofertą Huaweia E5377 ale jakby mi E586 chodził z nolimitem 4G
E586 chodzi z nolimitem Playa tak jak wyżej napisałem.
wujek.włodek pisze:co o nie przełączanie się między 3G i H bo bateria się szybciej wyczerpuje jak tak skaka
Tego na 90% nie ustawisz bo modem automatycznie przełącza się na 3G w momencie braku aktywności(w sensie braku transmisji danych) i w ustawieniach modemu tego się nie da zrobić
Skrillex
Stały użytkownik forum

Post autor: Skrillex »

Racja tak jak adixm napisał. Tak samo jest w telefonach jak korzystasz z internetu itp .
Play jako jedyny określił ofertę "bez limitu". Za to go propsuje :)
callambre

W regulaminie tej oferty podają, że nielimitowany net jest niezależnie od technologii, w jakiej się łączymy (inaczej niż w ofercie abonamentowej).

Póki co czekam jeszcze na włączenie usługi nielimitowanego netu za 45zł, za półtorej h miną 24h, w których Play deklaruje, że to zrealizuje :) Także napięcie rośnie ;]

Jeśli chodzi o to ustawienie H, to nie jestem specem, ale moją metodą jest takie ustawienie modemu, żeby było i się nie przełączało - przekładam go w różne miejsca do skutku ;] Widać mam tyle szczęścia, że znalazłem już dla niego miejsce i odpowiednią pozę, w której trybi na HSDPA+. :)
ODPOWIEDZ