Czy na urządzeniu Huawei e587 z technologią HSPA+ internet też będzie nielimitowany w tej o ofercie:

Tak to jest w regulaminie:

A urządzenie obsługuje HSPA+, więc na 99% okej prawda? Ale chcę się jeszcze upewnić, żeby nie wdepnąć

Moderator: Moderatorzy
z 4 X 2014 post, na jakimś innym forum.Zacznijmy od tego, że karty sim do internetu są dedykowane tak, żeby tylko łączyły się ich własnymi nadajnikami. To znaczy że nie podłączysz się do innej sieci, więc nie martw się o to.
Podłączyć się pod roaming krajowy mogą tylko karty dla taryf głosowych i wtedy normalnie z pakietu pobiera dane.
Dokładnie świetnie kombinujesz, nie warto brać abonamentu przynajmniej w Play, swoją drogą to dziwne że operator robi sobie konkurencje dla oferty abonamentowej, przez wprowadzenie prawie identycznej oferty na karte. Poza tym poczytaj regulamin, bo po 100GB z tego co się orientuję mogą Ci przyciąć do 2Mb/s.callambre pisze:i mam taniej o 5 zł na miesiąc niż abonament i bez wiążącej umowy.. hm.
E586 chodzi z nolimitem Playa tak jak wyżej napisałem.wujek.włodek pisze:Dostałem właśnie z nową ofertą Huaweia E5377 ale jakby mi E586 chodził z nolimitem 4G
Tego na 90% nie ustawisz bo modem automatycznie przełącza się na 3G w momencie braku aktywności(w sensie braku transmisji danych) i w ustawieniach modemu tego się nie da zrobićwujek.włodek pisze:co o nie przełączanie się między 3G i H bo bateria się szybciej wyczerpuje jak tak skaka