modem na dwie karty sim
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
modem na dwie karty sim
Proszę o instrukcje jak zrobić modem zewnętrzny na dwie karty sim.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: modem na dwie karty sim
Kupić gotowy o ile ktoś produkuje.milko pisze:instrukcje jak zrobić modem zewnętrzny na dwie karty sim.
Jakiś przybliżony cel tego działania?
http://bailingjianwylsa.en.made-in-chin ... odule.html
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Modem na umts900 mający slot na dwie karty do zastosowań domowych, wiem że prościej wymieniać karty ale to już mnie wkurza!!!.Jakiś przybliżony cel tego działania?
- wojteks
- *** Administrator ***
To taniej wyjdzie kupić drugi modem HSPA+ z UMTS900 i przełączać ich zasilanie czy coś podobnego albo nawet dokupić drugi router z obsługą modemów.milko pisze:Modem na umts900 mający slot na dwie karty do zastosowań domowych,
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Nie chodzi mi o taniej tylko wygodnie,j skoro są smarfony dual sim czy tablety to może idzie coś z modemami skombinować.
Mogą być dwa modemy ale w jednej obudowie i na jedno wejście usb, tylko jak to zrobić by działało?.
Mogą być dwa modemy ale w jednej obudowie i na jedno wejście usb, tylko jak to zrobić by działało?.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Dwa modemy w hubie usb Dwa programy TNI ustawione każdy do swojego modemu i już nie przekładasz kart
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Są urządzenia z obsługą dwóch kart SIM. Tanie to jednak nie jest. Coś takiego można znaleźć, o ile dobrze pamiętam, w seriach AirLink Sierry. NetCom Wireless chyba również coś takiego robił. Acte w Polsce buduje takie urządzenia na zamówienie.
Zastanawia mnie jednak sens takiego rozwiązania przy Aero2. Wydać nawet 2000 zł na urządzenie, które będzie używane z darmowym łączem? Bezsens. Już lepiej wybrać komercyjną usługę, która coś kosztuje. Ewentualnie użyć jakiegoś routera, który działa z OpenWRT i dokupić do niego dwa modemy USB.
Zastanawia mnie jednak sens takiego rozwiązania przy Aero2. Wydać nawet 2000 zł na urządzenie, które będzie używane z darmowym łączem? Bezsens. Już lepiej wybrać komercyjną usługę, która coś kosztuje. Ewentualnie użyć jakiegoś routera, który działa z OpenWRT i dokupić do niego dwa modemy USB.
-
- Użytkownik forum
By rozwiać wątpliwości napisze konkretnie że potrzebuje tego modemu do Orange i Plusa a nie do Aero2.
Aha 2000zł odpada chyba że mi je sprezentujecie, natomiast pozostałe propozycje rozważe oraz czekam na prostsze rozwiązania.
Aha 2000zł odpada chyba że mi je sprezentujecie, natomiast pozostałe propozycje rozważe oraz czekam na prostsze rozwiązania.
Ostatnio zmieniony 2015-01-05, 18:33 przez milko, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
- pikolo419
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No to w sumie najtaniej wychodzi kupić smartfon z dual SIM i tethering po USB lub WIFI.
Huawei E5785lh-22c
-
- Stały użytkownik forum
Na moje najprostszym i najtańszym rozwiązaniem będzie kupno 2 modemów i podpięcie ich pod jeden router z softem openWRT. Pewnie czeka Cie troche grzebania ale na eko one na pewno Ci pomogą, jak byś sie uparł to mógłbyś używać 2 jednocześnie. Pozdr.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Toż kolega wyżej Ci napisał co trzeba zrobić:milko pisze:czekam na prostsze rozwiązania.
To jest najprostsze rozwiązanie. Zamykasz wszystko w ładnej plastikowej obudowie. Podłączasz oczywiście aktywnym hubem USB z porządnym zasilaczem i już.Andrzejz78 pisze:Dwa modemy w hubie usb Dwa programy TNI ustawione każdy do swojego modemu i już nie przekładasz kart
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Co sądzicie o adapterze dual sim, zadziała w modemie?.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
A gdzie będziesz przełączał simy?
- wojteks
- *** Administrator ***
Może, nie sprawdzisz to się nie dowiesz ale nawet w telefonie to pomyłka.milko pisze:Co sądzicie o adapterze dual sim, zadziała w modemie?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie przelaczysz. Te chinskie wynalazki uzywaja "sim tool kit", ktory nie dziala na modemach.
Nie pomagam na PW.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Właśnie to miałem na myślikey pisze:"sim tool kit"