Czołem,
posiadam takowy router i mam co do niego jedno pytanie.
Mianowicie, czy można wgrać na niego alternatywny soft, a jeśli tak, to co można tym osiągnąć? Poprawę wydajności, prędkości? Więcej ustawień?
Pzdr
TL-WR940N
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: TL-WR940N
lewyx84 tak można wgrać do niego np. OpenWrt. A co się zyskuje? Prędkości raczej nie poprawisz. Stabilność możesz. A alternatywne oprogramowania pozwala czasem uzyskać więcej. Ale ogólnie powiedziałbym, że jeśli nie wiesz co możesz zyskać poprzez instalację nowego alternatywnego oprogramowania znaczy, że nie jest Ci najprawdopodobniej potrzebne 

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: TL-WR940N
Witam,
po pierwsze chciałem się przywitać na tym szacownym forum.
Zarejestrowałem się ponieważ zastanawia mnie możliwość podłączenia modemu USB LTE do routera TL-WR940N.
Fabryczny soft nie daje takiej możliwości.
A czy alternatywne oprogramowanie jest w stanie zrobić coś takiego?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem na jaki wydatek się nastawiać.
pozdrawiam
Dawid
po pierwsze chciałem się przywitać na tym szacownym forum.
Zarejestrowałem się ponieważ zastanawia mnie możliwość podłączenia modemu USB LTE do routera TL-WR940N.
Fabryczny soft nie daje takiej możliwości.
A czy alternatywne oprogramowanie jest w stanie zrobić coś takiego?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem na jaki wydatek się nastawiać.
pozdrawiam
Dawid