Teraz Orange, ale czas na zmianę
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Teraz Orange, ale czas na zmianę
Witam. Mieszkam w miejscowości Radoszyce, używam Orange Free Net. Do końca umowy pozostał jeszcze rok. Jednak obecnie net wcale sie nie łączy. Czy jest jakaś możliwość zerwania umowy??
Druga sprawa, potrzebuje jakiegoś dobrego netu. Możecie coś polecić w mojej miejscowości? Dzięki i pozdrawiam.
Druga sprawa, potrzebuje jakiegoś dobrego netu. Możecie coś polecić w mojej miejscowości? Dzięki i pozdrawiam.
Re: Teraz Orange, ale czas na zmianę
Witaj, mieszkasz w sumie niedaleko mnie
W twojej okolicy jest Nadajnik T-Mobile/Orange na U900. Jest także Plus. Możesz zerwać umowę ale licz się z tym, że będziesz musiał zapłacić karę umowną. Powiedz mi jakim sprzętem dysponujesz ?

-
- Użytkownik forum
Radoszyce, woj. świętokrzyskie. Sorry, ale Twoja miejscowość nic mi nie mówi, chyba to coś innego 

-
- Użytkownik forum
Huawei b683, ale licze sie z tym, że konieczny bedzie zakup
Z Plus masz pozwolenie na LTE. Sprawdzałeś jak działa ? Kup prepaid i zrób testy.
-
- Użytkownik forum
W domu mam karte plush, to będzie to samo?
-
- Guru bezprzewodowy
A co rozumiesz pod pojęciem " wcale się nie łączy'" pisząc o Orange? Masz odpowiedni router ( B-683) do UMTS900, cztery kilometry do BTS-a UMTS900 Networks w Lewoszowie więc w czym problem? Najpierw to kup sobie porządną antenę na 900MHz. Jak chcesz zmieniać to tylko na Play na kartę. Masz zasięg 3G na UMTS900 z BTS-a Play w Lewoszowie, wkrótce LTE1800. Na karte można mieć no limit za 45 z na 3G i LTE.Nikt rozsądny nie pakuje się w Power LTE Plusa. Jak zerwiesz umowę zapłacisz połowę kary umownej. Antena na 900MHz to koszt ok. 100 zł. Ile razy można ludziom pisać, że w większości lokalizacji do prawidłowego działania potrzebna zew. antena kierunkowa na wybrane pasmo a nie bacik?
-
- Użytkownik forum
Możesz polecić jakąś dobrą antenę?
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Co się dokładnie dzieje? Zgłaszałeś ten problem? U Ciebie powinien być dostępny zasięg 3G w technologii UMTS 900.
-
- Użytkownik forum
Dokładnie to nie ma dostępu do internetu. Niby pokazuje, że jest połączony, a neta brak. Oczywiście, wszystko zgłaszane, ale pani z BOK nie widziała żadnego problemu z winy Orange.
-
- Stały użytkownik forum
Ja mam taki kłopot z orange, że mimo połączenia w technologi 4G download na poziomie 4Mb/s a w Plusie na 3G 20-30 Mb/s
Dawno odpalona stacja LTE ? Czekaj na zakończenie testów to i transfer będzie lepszy.tomek_s pisze:a mam taki kłopot z orange, że mimo połączenia w technologi 4G download na poziomie 4Mb/s a w Plusie na 3G 20-30 Mb/s
-
- Stały użytkownik forum
Nie mam pojęcia, na BTSearch dane mojej okolicy aktualizowane były w lutym 2011 rokudexter18 pisze:Dawno odpalona stacja LTE ? Czekaj na zakończenie testów to i transfer będzie lepszy.

Dziś kupiłem jeszcze starter t-mobile i sprawdzę jak to będzie się zachowywać

- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
@komi_89 nadal masz ten problem? Jeśli tak to napisz do nas http://pomoc.orange.pl i opisz dokładnie sytuację. Sprawdzimy to.
-
- Użytkownik forum
Kupiłem antenę i muszę ją zamontować. Jeśli ona nie pomoże, to z całą pewnością się skontaktuje (po raz n-ty). I raczej nie będzie to miła rozmowa.
- kill649
- Stały użytkownik forum
I sprawdź problem tez na innym modemie. Może coś z samym urządzeniem się dzieje. Sprawdź DNS-y czy w np. w samym komputerze jak i w modemie nie są zmienione. Zrób połączenie VPN i zobaczy czy wtedy zadziała. Próbowałeś otwierać strony po IP? Dla wp.pl 212.77.100.101
Orange dawno temu miął często martwe sesje. Połączenie było ale nic nie chciało działać. Wtedy VPN pomagał. Co nie znaczy, że to jest rozwiązanie.
Orange dawno temu miął często martwe sesje. Połączenie było ale nic nie chciało działać. Wtedy VPN pomagał. Co nie znaczy, że to jest rozwiązanie.