Teraz Orange, ale czas na zmianę

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
komi_89
Użytkownik forum

Teraz Orange, ale czas na zmianę

Post autor: komi_89 »

Witam. Mieszkam w miejscowości Radoszyce, używam Orange Free Net. Do końca umowy pozostał jeszcze rok. Jednak obecnie net wcale sie nie łączy. Czy jest jakaś możliwość zerwania umowy??
Druga sprawa, potrzebuje jakiegoś dobrego netu. Możecie coś polecić w mojej miejscowości? Dzięki i pozdrawiam.
dexter18

Re: Teraz Orange, ale czas na zmianę

Post autor: dexter18 »

Witaj, mieszkasz w sumie niedaleko mnie :D W twojej okolicy jest Nadajnik T-Mobile/Orange na U900. Jest także Plus. Możesz zerwać umowę ale licz się z tym, że będziesz musiał zapłacić karę umowną. Powiedz mi jakim sprzętem dysponujesz ?
komi_89
Użytkownik forum

Radoszyce, woj. świętokrzyskie. Sorry, ale Twoja miejscowość nic mi nie mówi, chyba to coś innego ;)
dexter18

Jakim sprzętem dysponujesz ?
komi_89
Użytkownik forum

Huawei b683, ale licze sie z tym, że konieczny bedzie zakup
dexter18

Z Plus masz pozwolenie na LTE. Sprawdzałeś jak działa ? Kup prepaid i zrób testy.
komi_89
Użytkownik forum

W domu mam karte plush, to będzie to samo?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

A co rozumiesz pod pojęciem " wcale się nie łączy'" pisząc o Orange? Masz odpowiedni router ( B-683) do UMTS900, cztery kilometry do BTS-a UMTS900 Networks w Lewoszowie więc w czym problem? Najpierw to kup sobie porządną antenę na 900MHz. Jak chcesz zmieniać to tylko na Play na kartę. Masz zasięg 3G na UMTS900 z BTS-a Play w Lewoszowie, wkrótce LTE1800. Na karte można mieć no limit za 45 z na 3G i LTE.Nikt rozsądny nie pakuje się w Power LTE Plusa. Jak zerwiesz umowę zapłacisz połowę kary umownej. Antena na 900MHz to koszt ok. 100 zł. Ile razy można ludziom pisać, że w większości lokalizacji do prawidłowego działania potrzebna zew. antena kierunkowa na wybrane pasmo a nie bacik?
komi_89
Użytkownik forum

Możesz polecić jakąś dobrą antenę?
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

Co się dokładnie dzieje? Zgłaszałeś ten problem? U Ciebie powinien być dostępny zasięg 3G w technologii UMTS 900.
komi_89
Użytkownik forum

Dokładnie to nie ma dostępu do internetu. Niby pokazuje, że jest połączony, a neta brak. Oczywiście, wszystko zgłaszane, ale pani z BOK nie widziała żadnego problemu z winy Orange.
tomek_s
Stały użytkownik forum

Post autor: tomek_s »

Ja mam taki kłopot z orange, że mimo połączenia w technologi 4G download na poziomie 4Mb/s a w Plusie na 3G 20-30 Mb/s
dexter18

tomek_s pisze:a mam taki kłopot z orange, że mimo połączenia w technologi 4G download na poziomie 4Mb/s a w Plusie na 3G 20-30 Mb/s
Dawno odpalona stacja LTE ? Czekaj na zakończenie testów to i transfer będzie lepszy.
tomek_s
Stały użytkownik forum

Post autor: tomek_s »

dexter18 pisze:Dawno odpalona stacja LTE ? Czekaj na zakończenie testów to i transfer będzie lepszy.
Nie mam pojęcia, na BTSearch dane mojej okolicy aktualizowane były w lutym 2011 roku :(.
Dziś kupiłem jeszcze starter t-mobile i sprawdzę jak to będzie się zachowywać :)
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

@komi_89 nadal masz ten problem? Jeśli tak to napisz do nas http://pomoc.orange.pl i opisz dokładnie sytuację. Sprawdzimy to.
komi_89
Użytkownik forum

Kupiłem antenę i muszę ją zamontować. Jeśli ona nie pomoże, to z całą pewnością się skontaktuje (po raz n-ty). I raczej nie będzie to miła rozmowa.
Awatar użytkownika
kill649
Stały użytkownik forum

Post autor: kill649 »

I sprawdź problem tez na innym modemie. Może coś z samym urządzeniem się dzieje. Sprawdź DNS-y czy w np. w samym komputerze jak i w modemie nie są zmienione. Zrób połączenie VPN i zobaczy czy wtedy zadziała. Próbowałeś otwierać strony po IP? Dla wp.pl 212.77.100.101
Orange dawno temu miął często martwe sesje. Połączenie było ale nic nie chciało działać. Wtedy VPN pomagał. Co nie znaczy, że to jest rozwiązanie.
ODPOWIEDZ