Pobieranie poprzez Mozille

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Pobieranie poprzez Mozille

Post autor: adziu82 »

Witam, Panowie mam pytanie, czy komuś z Was zdarzyło się tak, że kiedy pobieraliście jakiś plik poprzez Mozille i nie pobraliście go do końca, to czy po jakimś czasie zaczął on się automatycznie pobierać?
Dziś o 15-tej włączyłem kompa, zniknąłem na 2 godziny i przyjeżdżam do domu znowu i widzę, że nie mam 1GB, a mam limit w Tchibo 5GB.
I co, jestem szczuplejszy o 1GB a do nowego rozliczenia zostało 2 tygodnie a tu 1,5 GB zostało :szok:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Pobieranie poprzez Mozille

Post autor: wojteks »

adziu82 pisze:pobieraliście jakiś plik poprzez Mozille i nie pobraliście go do końca, to czy po jakimś czasie zaczął on się automatycznie pobierać?
A co w tym nienormalnego?
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

wojteks pisze: A co w tym nienormalnego?
Bo może, po raz pierwszy od 8-10 lat poszło mi automatycznie ?! Nigdy nie usuwałem plików, które nie zostały pobrane. A teraz one sobie poleciały?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

adziu82 tak jest. Może wcześniej nie zwróciłes na to uwagi. Dlatego warto usuwać te nie do konca pobrane.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

adziu82 pisze:czy komuś z Was zdarzyło się tak, że kiedy pobieraliście jakiś plik poprzez Mozille i nie pobraliście go do końca, to czy po jakimś czasie zaczął on się automatycznie pobierać?
Jeśli tylko serwer pozwala na wznowienie pobierania to tak.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

No to wreszcie serwer, czy może sama Mozilla. Mi to się zdarzyło po raz pierwszy, bo na pewno bym zwrócił uwagę na to. Jak w domu radiówka się zawiesi,rozłączy na moment to duży plik się rozłącza, a jak jadę do Niemiec nigdy jeszcze nie miałem tak, że załączył się, bo bym od razu po limicie widział.
Tak jak, to było wczoraj, dwa pliki po 0,5 Giga załączyły się, ale najlepsze jest to, że nie ściągnęło się.
Sundance_kid pisze: Dlatego warto usuwać te nie do konca pobrane.
No od wczoraj, już będę to robił :facepalm:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

adziu82 pisze:No to wreszcie serwer, czy może sama Mozilla.
Serwer musi pozwalać na wznawiania pobierania. A Mozilla w takim przypadku może to zrobić.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ