Koniec umowy IPlus.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
System
Stały użytkownik forum

Koniec umowy IPlus.

Post autor: System »

Warunki.
Potrzebuję w ok. 15GB (może być min. 12GB) na miesiąc (bo mam w domu stacjonarny net)
Modem ma być przenośny.
Aktualnie za miesiąc kończy mi się umowa z Iplusem - mam teraz 17 GB za 44 zł.
Nie dzwoniłem jeszcze na do BOA Plusa.

1.Jaka sieć zaoferuje mi lepsze warunki ?
Aktualnie na stronach plusa za 49 zł mam 20 GB (trochę za dużo tych GB) i niżej wymienione dwa modemy za ok. 50 zł
I druga oferta to 29 zł i 8 GB ( trochę za mało), ale modemy już drogie bo po 349 zł.

2. Jakie warunki mogę dostać z działu utrzymania klienta ?
3. Czy też poczekać, aż do końca umowy i złożyć rezygnację z usług to wtedy się sami do mnie odezwą ( w przypadku UPC dzwonili kilka razy !!!, ale nie wiem jakie podejście ma Plus) ?
4. A może coś na kartę kupić (aero nie chcę) ?

Widzę, że plus posiada tylko dwa przenośne modemy: Huawei E 5373 i Samsung Mobile Hot Spot.
4. Który z tych modemów ma dłuższy czas pracy na baterii i lepszy zasięg ?

Nie ukrywam, że w tej mojej lokalizacji na weekendy tylko Plus ma zasięg LTE, ale jakbym w jakieś sieci płacił dużo niższe abonament to... :)

Edit:
I po telefonie do Iplusa.
I tak, za 49,90 zł (z modemem za 50 zł) mam ofertę 20GB i bez limitowana ileś tam mcy, tylko że mnie interesuje, max 15 GB i niższa cena abo, miałem dotychczas abo za 44 zł, a teraz będę płacił 49,90 zł prawie bez limtów, a mnie czy 20GB czy to 100GB nie interesuje, bo więcej, jak 15 GB przez dwa czy trzy weekendy nie wyciągnę. :) )
Lub oferta bez modemu za 29,90 zł.
Generalnie jestem bardzo zawiedziony ofertą Plusa, jak jeszcze nigdy.

S...
Nightmare
Stały użytkownik forum

Re: Koniec umowy IPlus.

Post autor: Nightmare »

W Lublinie Play ma LTE - podaj dokładną lokalizację.

Możesz kupić też sam starter z Play i korzystać z własnego modemu, jeśli masz.
Huawei B715 + 2xATK-504
System
Stały użytkownik forum

Re: Koniec umowy IPlus.

Post autor: System »

Ostatecznie:

Na przedłużenie umowy dostałem za 25 zł i umowa na 25 mcy - taryfa Power LTE 20 GB 50 % i router Huawei E5373 za 3zł, LTE bez limitu w gratisie na 6 mcy.

W sumie za bardzo nie walczyłem o te 20 GB, bo teraz, jak wykorzystam w nie wszystkie weekendy max 10 GB to wszystko.
Ponoć można w tej taryfie dojść do 30 GB i więcej.
ODPOWIEDZ