Potrzebuję w ok. 15GB (może być min. 12GB) na miesiąc (bo mam w domu stacjonarny net)
Modem ma być przenośny.
Aktualnie za miesiąc kończy mi się umowa z Iplusem - mam teraz 17 GB za 44 zł.
Nie dzwoniłem jeszcze na do BOA Plusa.
1.Jaka sieć zaoferuje mi lepsze warunki ?
Aktualnie na stronach plusa za 49 zł mam 20 GB (trochę za dużo tych GB) i niżej wymienione dwa modemy za ok. 50 zł
I druga oferta to 29 zł i 8 GB ( trochę za mało), ale modemy już drogie bo po 349 zł.
2. Jakie warunki mogę dostać z działu utrzymania klienta ?
3. Czy też poczekać, aż do końca umowy i złożyć rezygnację z usług to wtedy się sami do mnie odezwą ( w przypadku UPC dzwonili kilka razy !!!, ale nie wiem jakie podejście ma Plus) ?
4. A może coś na kartę kupić (aero nie chcę) ?
Widzę, że plus posiada tylko dwa przenośne modemy: Huawei E 5373 i Samsung Mobile Hot Spot.
4. Który z tych modemów ma dłuższy czas pracy na baterii i lepszy zasięg ?
Nie ukrywam, że w tej mojej lokalizacji na weekendy tylko Plus ma zasięg LTE, ale jakbym w jakieś sieci płacił dużo niższe abonament to...

Edit:
I po telefonie do Iplusa.
I tak, za 49,90 zł (z modemem za 50 zł) mam ofertę 20GB i bez limitowana ileś tam mcy, tylko że mnie interesuje, max 15 GB i niższa cena abo, miałem dotychczas abo za 44 zł, a teraz będę płacił 49,90 zł prawie bez limtów, a mnie czy 20GB czy to 100GB nie interesuje, bo więcej, jak 15 GB przez dwa czy trzy weekendy nie wyciągnę.

Lub oferta bez modemu za 29,90 zł.
Generalnie jestem bardzo zawiedziony ofertą Plusa, jak jeszcze nigdy.
S...