Problem z routerem Huawei b593 Pomocy.

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z routerem Huawei b593 Pomocy.

Post autor: wojteks »

YaHooo pisze:a to bezpiecznik co chroni? Zasilacz, czy urządzenie?
Może niejasno się wyraziłem, bardziej chodziło mi o to że jak damy bezpiecznik 1A do zasilacza 10A to po co nam taki zasilacz do takiego małego poboru mocy (pomijam jakieś drobne piki które nie rozłączą bezpiecznika).
YaHooo pisze:Bezpiecznik można by dobrać do grubości kabli, czy ścieżek i będzie ok.
Producent fabrycznie dał zasilacz 1A i nie przejmuje się bezpiecznikiem a podłączenie "mocniejszego" zasilacza jest samowolą użytkownika.
Nie pomagam na PW!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

wojteks, zgadza się. W takim wypadku można pomyśleć o jednym mocnym zasilaczu na kilka urządzeń z zastosowaniem odpowiednich bezpieczników.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ja.michal pisze:z zastosowaniem odpowiednich bezpieczników
Wytłumacz to userowi który podłączy wszystko do wszystkiego byle wtyczka pasowała i takim drobiazgiem jak bezpiecznik nie będzie się przejmował.
Nie pomagam na PW!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

No tak. :rotfl:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

wojteks pisze:Może niejasno się wyraziłem, bardziej chodziło mi o to że jak damy bezpiecznik 1A do zasilacza 10A to po co nam taki zasilacz do takiego małego poboru mocy (pomijam jakieś drobne piki które nie rozłączą bezpiecznika).
Oczywiście :ok: Po prostu się nie zrozumieliśmy za dokładnie ;)
wojteks pisze: Producent fabrycznie dał zasilacz 1A i nie przejmuje się bezpiecznikiem a podłączenie "mocniejszego" zasilacza jest samowolą użytkownika.
Tak, a w dobie oszczędności Chińczyków nie wiadomo jak grube są ścieżki. Zatem mogą pójść z dymem przy większym obciążeniu.
wojteks pisze: Wytłumacz to userowi który podłączy wszystko do wszystkiego byle wtyczka pasowała i takim drobiazgiem jak bezpiecznik nie będzie się przejmował.
Bardzo często nie wie, że coś takiego jak bezpiecznik istnieje.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ