Jaki router wifi i jakiego operatora?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Jaki router wifi i jakiego operatora?
Witam. Jaki mam wybrać internet z łączem minimum 25Mb/s z wifi? Czy jest taka możliwość, żeby dostać od wybranego dostawy skonfigurowany router i tak się z nim łączyć przez wifi? Wynajmuję mieszkanie i nie ma w nim internetu, żadnego kabla. Sąsiadów jeszcze nie pytałem czy jest w bloku, klatce internet. Normalnie na abonament tylko jak to będzie z zasięgiem w routerze? Obecnie mam internet w Internetii i rzadko zdarza się jakaś awaria, prędkość 20Mb/s, kabel lan podłączony do routera i ok.
Ostatnio zmieniony 2015-01-24, 16:08 przez Lucas_21, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki router wifi i jakiego operatora?
Nikt nie gwarantuje minimalnej prędkości, skoro nie ma kabla to skąd masz Internetię? Nie wiadomo skąd jesteś, nie wiadomo właściwie co chcesz, internet po kablu czy mobilny. Przemyśl co napisałeś i dodaj jakieś konkrety.Lucas_21 pisze:Jaki mam wybrać internet z łączem minimum 25Mb/s z wifi?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Obecnie mam internetie, łącze stałe 25Mb/s , za miesiąc wyprowadzam się do wynajmowanego mieszkania, nie wiem czy jest tam jakiś net, czy w klatce, bloku jest. Chciałbym neta bez ciągnięcia kabla jeśli jest taka opcja, ale z dobrym łączem do pobierania z neta dużych plików.
Mieszkam w mieście Kędzierzyn-koźle. Tak jak napisałem czy jest możliwość posiadania routera z którego będzie łączność wifi? Router w mieszkaniu byle stały dobry sygnał będzie.
Mieszkam w mieście Kędzierzyn-koźle. Tak jak napisałem czy jest możliwość posiadania routera z którego będzie łączność wifi? Router w mieszkaniu byle stały dobry sygnał będzie.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, powiedzmy Huawei b593s-22. D-Link DWR921.Lucas_21 pisze: czy jest możliwość posiadania routera z którego będzie łączność wifi?
Nie pomagam na PW!