Jaki router wifi i jakiego operatora?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Jaki router wifi i jakiego operatora?

Post autor: Lucas_21 »

Witam. Jaki mam wybrać internet z łączem minimum 25Mb/s z wifi? Czy jest taka możliwość, żeby dostać od wybranego dostawy skonfigurowany router i tak się z nim łączyć przez wifi? Wynajmuję mieszkanie i nie ma w nim internetu, żadnego kabla. Sąsiadów jeszcze nie pytałem czy jest w bloku, klatce internet. Normalnie na abonament tylko jak to będzie z zasięgiem w routerze? Obecnie mam internet w Internetii i rzadko zdarza się jakaś awaria, prędkość 20Mb/s, kabel lan podłączony do routera i ok.
Ostatnio zmieniony 2015-01-24, 16:08 przez Lucas_21, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Jaki router wifi i jakiego operatora?

Post autor: wojteks »

Lucas_21 pisze:Jaki mam wybrać internet z łączem minimum 25Mb/s z wifi?
Nikt nie gwarantuje minimalnej prędkości, skoro nie ma kabla to skąd masz Internetię? Nie wiadomo skąd jesteś, nie wiadomo właściwie co chcesz, internet po kablu czy mobilny. Przemyśl co napisałeś i dodaj jakieś konkrety.
Nie pomagam na PW!
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Post autor: Lucas_21 »

Obecnie mam internetie, łącze stałe 25Mb/s , za miesiąc wyprowadzam się do wynajmowanego mieszkania, nie wiem czy jest tam jakiś net, czy w klatce, bloku jest. Chciałbym neta bez ciągnięcia kabla jeśli jest taka opcja, ale z dobrym łączem do pobierania z neta dużych plików.
Mieszkam w mieście Kędzierzyn-koźle. Tak jak napisałem czy jest możliwość posiadania routera z którego będzie łączność wifi? Router w mieszkaniu byle stały dobry sygnał będzie.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Lucas_21 pisze: czy jest możliwość posiadania routera z którego będzie łączność wifi?
Tak, powiedzmy Huawei b593s-22. D-Link DWR921.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ