Power LTE Plus

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.store/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: Power LTE Plus

Post autor: onken »

Byłem jednym z pierwszych klientów.

Oczywiście dopadły mnie lejki, ale było to po ok. 300 Gb, później 200 i ciągle niżej.

Problemem był Extra SIM który miał działać też na no limit LTE
( zgodnie z wcześniejszym regulaminem ).

Oczywiście karty Extra SIM po przekroczeniu limitu podstawowego zostawały blokowane.

Po postraszeniu ich różnymi instytucjami, zerwaniem umowy z ich winy po 3 lub nawet 4 miesiącach zrobili że karty Extra SIM działają bez limitu ( tzn. nie wiem czy bez ale przekraczałem po 200 GB i nic nie przycinają ) a także mam 3G ciągle aktywne.

Na głównej karcie natomiast jest chyba trochę inaczej, czyli lejek kiedyś dopadł mnie po 90 GB.

Jak dla mnie w Smart DOM i kilku kartach oferta jest nie do przebicia ( tzn. była na czasy sprzed kilku miesięcy ).

Teraz może i Play wychodzi taniej, niestety stabilności działania sieci CP jak na razie nic nie pobije :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

onken pisze:Po postraszeniu ich różnymi instytucjami, zerwaniem umowy z ich winy po 3 lub nawet 4 miesiącach zrobili że karty Extra SIM działają bez limitu ( tzn. nie wiem czy bez ale przekraczałem po 200 GB i nic nie przycinają ) a także mam 3G ciągle aktywne.
Wiele osób straszyło plusa/cp różnymi instytucjami i to nie jest sposób zdający egzamin, oczywiście jak chcesz mogę przytoczyć. Wynika z tego że jesteś jedynym szczęśliwcem, zgadza się? Jeżeli tak, to chyba zgodzisz się ze mną, że nie możesz tak rekomendować power lte jako nieprzycinających prędkości? (To są pytania i chciałbym żebyś na nie odpowiedział.)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

dexter18 pisze:Michał czyli sprzęt nie zostaje ? A co jak sprzedałem modem ?
Sprawdź jak masz w umowie. Jeżeli masz dzierżawę i sprzedałeś to zrobiłeś to niezgodnie z prawem bo przeniosłeś własność rzeczy nie będąc jej właścicielem. W regulaminie powinieneś mieć ile zapłacisz jeśli modemu nie oddasz. Pewnie jak za zboże.
rio bravo pisze:Na tym forum tylko Ty powtarzasz się jeżeli chodzi o nie przycinanie prędkości w power lte. Nie wydaje Ci się to co najmniej dziwne?
Niestety taki urok internetu, że piszą głównie ci, którzy mają problem lub po prostu narzekają (generalnie, a nie tylko w odniesieniu do tego wątku).
Darek.74 pisze:A to że jesteś z natury pyszałkiem to druga sprawa :D Mnie już mdli na widok twoich wpisów wspaniałego POWER LTE :hyhy:
Proszę bez wycieczek osobistych na forum. :nienie: Takie rzeczy proszę załatwiać na PW.
Darek.74 pisze:Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych :) Ale fajnie Onken jakbyś zrozumiał że jeżeli piszesz prawdę, to jesteś anomalią i powodujesz dezinformacje w temacie, lepiej jakbyś trzymał swoje szczęście dla siebie.
Na forum może wypowiadać się każdy. Opinie pozytywne również i nie należy tego traktować jako dezinformacji bo jednostronne pokazywanie jakiegoś problemu to jest dopiero dezinformacja.
BKpbO pisze: W Plusie też to możesz dokupić.
Faktycznie. Nie widziałem tego wcześniej:
http://www.plus.pl/uslugi/limit-nocny
onken pisze:Byłem jednym z pierwszych klientów.
Czyli inna umowa. Rozmawiałem niedawno z jedną osobą, która ma Power LTE z pierwszej edycji i jej również nic nie przycinają.
Wiele osób straszyło plusa/cp różnymi instytucjami i to nie jest sposób zdający egzamin, oczywiście jak chcesz mogę przytoczyć.
rio bravo, chyba są różne metody tego "straszenia" i widać jedne bardziej, a drugie mniej skuteczne.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

ja.michal pisze:Na forum może wypowiadać się każdy. Opinie pozytywne również i nie należy tego traktować jako dezinformacji bo jednostronne pokazywanie jakiegoś problemu to jest dopiero dezinformacja.
Jednostronnie? Onken i reszta Świata :rotfl: Ale spoko moderator musi być poprawny politycznie Szacun :ok:
dexter18

Post autor: dexter18 »

Nic w umowie na ten temat nie widzę.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Darek.74 pisze:Bo nowych naprawdę wprowadzasz w błąd. A to że jesteś z natury pyszałkiem to druga sprawa Mnie już mdli na widok twoich wpisów wspaniałego POWER LTE
Na 99,9% można założyć, że ów zainteresowany będzie przycinany i takie mydlenie oczy nikomu nie pomoże, jak dla mnie można śmiało założyć że te dwa przypadki są w granicach błędu statystycznego i głupotą jest nawet informowanie kogokolwiek że może mu się udać przetransferować więcej niż 50GB z pełną prędkością, ale skoro moderator uważa że jest ok to wracam do liceum poczytać czy warto brać pod uwagę jednej osoby na pewnie conajmniej 10tys.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Powinieneś mieć z umową Cennik modemów routerów i anten w ofercie Internet Power LTE (pdf) i tam jest tabela co i ile kosztuje za niezwrócenie, uszkodzenie lub modyfikowanie.

W dokumencie typu Regulamin Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych Internetu przez Cyfrowy Polsat S. A. (pdf) masz §10 WARUNKI UDOSTĘPNIENIA URZĄDZEŃ I KORZYSTANIA ZE SPRZĘTU i tam info co i jak ze sprzętem.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Kolego adixm, nigdzie nie napisałem, że jedna wypowiedź jest wyznacznikiem. Każdy kto to czyta ten dział może sobie sam to przeanalizować i wyciągnąć wnioski. Napisałem jasno, że każdy może się wypowiedzieć na forum. Niektórzy tutaj niemalże mieszają użytkownika z błotem bo ma inne zdanie i inne doświadczenie w danej materii, a jedynie wypowiedzi negatywne są traktowane za jedynie słuszne.

Jak już napisałem, zakończmy dyskusję na ten temat, a szczeólnie na takim poziomie. I kieruję to zarówno do jednego i drugiego obozu, jakby duże te obozy nie były.
Baldwin
Stały użytkownik forum

Post autor: Baldwin »

Mam kilka spostrzeżeń do tej dyskusji. Tak jak chyba admin to napisał, na forach dominują ludzie z czegoś nie zadowoleni. Zadowoleni nie mają powodu by szukać i bywać w takich miejscach. Wniosek taki że jak wejdziesz między wrony.. Inaczej masz kłopot. Bywam tutaj od marca ubiegłego roku. Problemów nie miałem ale chciałem się podszkolić na temat mobilnego internetu i jego dostawców. W tej materii wszystko i szybko się zmienia. Wtedy, w marcu dominowała opinia że dostawców jest wielu ale liczy się tylko Plus/CP jeśli mowa o szybkości. Jeśli istotny był duży transfer danych to polecany był Orange. Play był śmieszny jeśli chodziło o internet. Chyba że akurat ktoś mieszkał koło BTS na którym Play akurat uruchomił LTE. Nie minął rok i Play ostro inwestując przestał być śmieszny. Plus popadł w śmieszność i wielu z długimi umowami życzy mu bardzo żle, ale przecież nie wszyscy. Średni użytkownik internetu w Polsce zadawala się miesięcznym transferem do 30 GB i to bez względu na to czy ma lub nie jakiś limit. Kłopot mają ci którzy chcą dużo, dużo więcej. Oczywiście czym więcej tym więcej problemów ale nie w każdej sieci identycznie. Play jest na tym polu chyba najbardziej tolerancyjny. Czy więc zadowolony jest wyjątkiem, bez względu na sieć ? Wśród wron ( bez obrazy nikogo) tak. Biorąc jednak pod uwagę milczącą większość przeciętnych użytkowników .. Może za parę lat, gdy wielu znajdzie szczęście w światłowodach, ciągle modernizowane sieci bezprzewodowe zaspokoją pozostałych bez limitów. W tym momencie zadowolony z RBM i play. :)
dexter18

Post autor: dexter18 »

Dzwoniłem do Boa, nie zwracam sprzętu.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

dexter18, wolałbym mieć to na piśmie, a nie telefon z BOK.
ODPOWIEDZ