Mam pytanie jak w temacie a moja sytuacja przedstawia się następująco:
Mieszkam na wiosce Parchanki (jakieś 13km od Inowrocławia) i korzystam tam z usług mobilnego internetu od Plus GSM oraz T-Mobile. Zacznę od Plusa bo mam go najdłużej.
Plusa używam na wiosce od 2012 roku na routerze Huaweii B593s-22, zawsze mam zasięg LTE (router w oknie tak jak zaznaczone na fotce powyżej) na dwie bądź trzy kreski na antenkach dołączonych do routera. Prędkości różne, zależne od pory dnia ale nigdy nie przekroczyłem DL 20MB/s (taka prędkość tylko rano). Rozumiem że podłączenie anteny panelowej dualnej LTE 1800MHz poprawi sytuację?? Parametry łącza o godzinie 15 na zdjęciu poniżej.
PLUS LTE
T-Mobile posiadam od tygodnia - skusiła mnie ich oferta na 50% tańszy abonament. Karta włożona również do routera B593s-22 (posiadam dwa takie

T-Mobile LTE
T-Mobile 3G
Nie chciałbym montować dwóch anten do LTE na dachu dlatego moje kolejne pytanie jest takie - czy mogę zastosować jakieś trójniki aby rozdzielić oba przewody od anteny celem podłączenia do dwóch routerów i czy nie będzie z tego powodu jakiś strat?? Jakie przewody powinienem pociągnąć od trójników do routerów - czy są one dostępne gdzieś do kupna??
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam