Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)
@dawidb3 usługa LTE na tej karcie jest aktywowana w promocji na 6 m-cy i nic nie musisz robić. Ten pakiet za 18,45 dotyczy korzystania z niej po okresie promocyjnym. Taki widnieje teraz we wszystkich taryfach głosowych .
-
- Stały użytkownik forum
Mam abonament, formułę komfort dla firm. Trzy karty sim plus czwarta do netu. Na każdej no limit w LTE jest włączony. W żadnej nie ma wyszczególnionego pakietu DATA. Ostatnia karta podpięta 28.01 pod umowę.elcidx pisze:A w jakiej taryfie masz? Abonament? Z której promocji?
- onken
- ** Moderator **
@tommy
Jak to jest z tymi pakietami no- limit ?
Za każdą kartę musisz płacić oddzielnie czy jak ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
@matek451 masz rację. Sprawdzałem przez chwile i gdy ustawię LTE na sztywno w telefonie to mega bajty nie są pobierane. Dzięki
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jednak wg.Play czytać nie umiem http://forumplay.pl/showthread.php/2397 ... post227771 . Co sądzicie?
darekka
- onken
- ** Moderator **
tommy45,
Czy mógłbym prosić Cię o odpowiedź na moje pytanie
?
[ Dodano: 2015-02-04, 12:28 ]
No nic, nie licząc na RBM przedłużenie taryfy firmowej, zamówiłem dzisiaj przez infolinię za 9,9 brutto umowę na 6 miesięcy + LTE na 6 miesięcy + aktywacja 9,90, 10 zł ( faktura na firmę ).
Czyli taniej niż ta sama oferta typowo na firmę.
To nie majątek ( średnia 11,55 zł ) a mam przynajmiej kolejne 6 miesięcy spokój
Ps.
W salonach nie mieli takiej oferty a jak już mieli coś podobnego to nie dość że na 15 miesięcy ( a LTE tylko 6 free ) za 9,90 to z aktywacją za 49 zł !!
Czy mógłbym prosić Cię o odpowiedź na moje pytanie

[ Dodano: 2015-02-04, 12:28 ]
No nic, nie licząc na RBM przedłużenie taryfy firmowej, zamówiłem dzisiaj przez infolinię za 9,9 brutto umowę na 6 miesięcy + LTE na 6 miesięcy + aktywacja 9,90, 10 zł ( faktura na firmę ).
Czyli taniej niż ta sama oferta typowo na firmę.
To nie majątek ( średnia 11,55 zł ) a mam przynajmiej kolejne 6 miesięcy spokój

Ps.
W salonach nie mieli takiej oferty a jak już mieli coś podobnego to nie dość że na 15 miesięcy ( a LTE tylko 6 free ) za 9,90 to z aktywacją za 49 zł !!
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Oj chyba sie spóźniłem bo nie mam do wyboru już darmowego LTE na 6 mc - czy może się myle , coś w podobnej cenie polecacie - moze byc na firme ?
- onken
- ** Moderator **
Oooo, faktycznie, zrobili out.
Ale jest jeszcze w taryfach indywidualnych:
http://www.play.pl/oferta/jestem-w-play ... ited2.html
Lub dla nowych:
http://www.play.pl/oferta/play-abonamen ... ited2.html
Lub zrób tak jak ja, zadzwoń na infolinię i telesprzedaż ma ciut inne oferty
Ale jest jeszcze w taryfach indywidualnych:
http://www.play.pl/oferta/jestem-w-play ... ited2.html
Lub dla nowych:
http://www.play.pl/oferta/play-abonamen ... ited2.html
Lub zrób tak jak ja, zadzwoń na infolinię i telesprzedaż ma ciut inne oferty

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Ale oferta na 6 m-cy dla firm nadal aktualna na stronie http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html i regulamin z LTE bez limitu http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf więc o co kaman?
-
Ok ale nie ma juz opcji zaznaczenia tego LTE za 0 zł , podczas zamawiania, czyli rozumiem ze jest LTE domyslnie aktywowane?matek451 pisze:Ale oferta na 6 m-cy dla firm nadal aktualna na stronie http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html i regulamin z LTE bez limitu http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf więc o co kaman?
- onken
- ** Moderator **
Matek, tak: ale...
Oferta dla firm chyba straciła Darmowe LTE, brak info i opcji na stronie ( a była... )
Oferta dla firm chyba straciła Darmowe LTE, brak info i opcji na stronie ( a była... )
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
W regulaminie jest mowa o darmowym LTE ...onken pisze:Matek, tak: ale...
Na infolinie nie moge sie dodzwonic ,.....

pod jaki numer do nich dzwonic?
UPDATE:
Wiążący jest regulamin - darmowe LTE nadal dostepne przez całą umowe 6mc)
-
- Stały użytkownik forum
Już Ci odpowiadam, musiałem tylko sprawdzić te informacje w Play. Na początku mieli błąd w opisie pakietu. Jest 15 zł netto w moim przypadku ale od każdej karty sim a nie od wszystkich.onken pisze:@tommy
Poprawili już opis pakietu w play24.
- onken
- ** Moderator **
Tommy, wychodzi Ci to taniej niż sam internet ?
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
A to niespodzianka ( zamówilem wczoraj na firmę tzn spółka cywilna i dzisiaj taki meil)
Czyli co mam leciec do salonu ?Wiadomość dotyczy zamówienia numer: P********* na aktywację z nowym numerem.
Informujemy, że umowę na odległość może zawrzeć wyłącznie pojedyncza osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą. W celu zawarcia umowy zapraszamy do stacjonarnego punktu obsługi klienta. Sprawdź najbliższą lokalizację: http://internet.play.pl/maps/shops
-
No wiec jest jeszcze ten darmowy internet lte w abonamencie dla firm na 6 miesiecy?
Czy jesli juz mam jeden abonment na firme to moge wziac drugi http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html ?
Co jesli jakims cudem modem przelaczylby sie na 3g i zostalby wykorzystany pakiet? Zaczeloby nabijac zlotowki do abonamentu czy moze jednak internet zostalby zablokowany?
Czy jesli juz mam jeden abonment na firme to moge wziac drugi http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html ?
Co jesli jakims cudem modem przelaczylby sie na 3g i zostalby wykorzystany pakiet? Zaczeloby nabijac zlotowki do abonamentu czy moze jednak internet zostalby zablokowany?
- elcidx
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie ma już tej oferty na 6 miesięcy.
Zależy jaki pakiet masz na to 3G czy zwykł czy ten z bezpieczny internet.
Zależy jaki pakiet masz na to 3G czy zwykł czy ten z bezpieczny internet.
Tu jest podpis.
-
Na pewno? W regulaminie jest mowa o darmowym internecie lte http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf
- elcidx
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Hmm ciekawe, informacja zniknęła ze strony, ale z regulaminu wynika jakoby była teraz ekstra dodawana do każdej umowy. Ciekawe.
Tu jest podpis.
-
- Guru bezprzewodowy
Możesz brać dowolną liczbę kart. Promocja aktualna, umowa na 6 m-cy w tym LTE bez limitu też na 6 m-cy, bez opłat. Oczywiście musisz mieć jeszcze dane w pakiecie 2GB, który działa na 3G w sieci własnej i roamingu krajowym. Po jego wykorzystaniu nie nalicza ci żadnych opłat dodatkowych. Prędkość spada do 8kb/s, również na LTE.
-
Witam ponownie i informuję, że na kolejne zgłoszenie pokazujące czarno na białym, że coś nie tak z Regulaminem/systemem dostałem informację żebym przeczytał po raz n-ty warunki oferty a dokładnie warunek stażu min.3msc wymaganego do migracji za 9,99zł.(oczywiście w ofercie esklepu brak takiego zapisu).
Puściły mi nerwy
na ich "ślepotę" i wmawianie mi, żę muszę spełnić wyimaginowany warunek stażu(brak go w Regulaminie). Porobiłem piękne zrzuty zgłoszeń/odpowiedzi na nie_(typu czytać sie naucz,_bo tam jest napisane choć nie widać że staż musisz mieć 3msc.minimum) lub:"czytaj pan dokładnie i interesu nie zawracaj" i mam,_wykombinowałem...
Co wykombinowałem aby doznali olśnienia i przywrócić im zdolność widzenia/rozumienia czytanego tekstu (albo chociaż odreagować bo coś z tym trzeba zrobić)_ano... napisałem do Rzecznika prasowego Play P.Gruszki
. I tu cud
: nie mineło 1,5_godziny od emaila i telefon z BOA. A rozmówca dziwnie kumaty wie o błędzie, że pięknie im wszystko wyklarowałem, że powinien być ten zapis o stażu ale go jakoś nie ma,_a skoro nie ma to i obowiązywać mnie nie może itp. Oczywiście deklaracja, że przekażą sprawę do działu "specjalnego" aby sprawdzić czy da się moją niesłusznie drogą_(bo za 15,98 zamiast 9,99zł) zmienić na prawidłową wynikającą z Regulaminu.
I ja pierdziu
znowu godzinka z minutami i telefon z BOA-i tu oczywiście słyszę umowę zmienimy aby było wszystko gitesik itp.
Bujałem się z nimi jak człowiek przez tydzień i oczywiście za każdym razem wg_odpowiedzi na zgłoszenia jestem w błędzie i czytać nie umiem, a tu 2,5 godz._od emaila do Rzecznika i problem rozwiązany
.
Da się,_da tylko trza chcieć.
P.S.Regulamin z błędem będzie "kiedyś"poprawiony tylko nie bardzo wiedzą kiedy więc inni będą się bujać jak doczytają dokładnie Pkt.II paragr.1.1d
http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf
Czytajcie
dokładnie Regulaminy, bo i Was może ktoś/gdzieś/kiedyś zechce lekko naciąć na kaskę itp.
Puściły mi nerwy

Co wykombinowałem aby doznali olśnienia i przywrócić im zdolność widzenia/rozumienia czytanego tekstu (albo chociaż odreagować bo coś z tym trzeba zrobić)_ano... napisałem do Rzecznika prasowego Play P.Gruszki

I ja pierdziu

Bujałem się z nimi jak człowiek przez tydzień i oczywiście za każdym razem wg_odpowiedzi na zgłoszenia jestem w błędzie i czytać nie umiem, a tu 2,5 godz._od emaila do Rzecznika i problem rozwiązany

Da się,_da tylko trza chcieć.

P.S.Regulamin z błędem będzie "kiedyś"poprawiony tylko nie bardzo wiedzą kiedy więc inni będą się bujać jak doczytają dokładnie Pkt.II paragr.1.1d

Czytajcie

Ostatnio zmieniony 2015-02-05, 19:25 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.
darekka
- onken
- ** Moderator **
Ale o co biega z tym stażem
?
Ja sobie wziąłem nowy numer za 9.90 bez łaski na 6 miesięcy i aktywacja tylko 9,90 zł

Ja sobie wziąłem nowy numer za 9.90 bez łaski na 6 miesięcy i aktywacja tylko 9,90 zł
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
W podanym puncie masz określone kim jest osoba z GRUPY A-i kto może wziąć umowę za 9,99. Dotyczy to osób m.in.,które dokonają migracji prepaida do umowy. Tu właśnie jest zgrzyt,bo Regulamin esklepu wymaga TYLKO akt.poł.wych. ale system zamówień/infolinia widzi migrowany prepaid(staż mniejszy niż 3msc.) jako niespełniający wymogów(jakich jeszcze skoro jedyny to akt.poł.wych.,a oni coś trują o stażu).
Dodam, żę mam ofertę dla indywidualnego.
Tę umowę na 6msc. co podpisałeś to jest to doczytaj czy możesz aktywować LTE po 6msc(salon twierdził, że nie da się i masz w cenie pakiet 2GB . Sprawdź-oczywiście możesz rozwiązać ją po tych 6msc ale ja np. od 7ego msc. ipo upłynięciu czasu umowy będę miał za ewent.20zł. nielimit.LTE. Sprawdź czy w Play24 masz opcję uruchomienia LTE za 20zł. Ja w umowie już mam 6msc.darmowego LTE a w Twojej ofercie widzę tylko pakiet 2GB.
To ta oferta http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf lub to samo dla salonów ?
Dodam, żę mam ofertę dla indywidualnego.
Tę umowę na 6msc. co podpisałeś to jest to doczytaj czy możesz aktywować LTE po 6msc(salon twierdził, że nie da się i masz w cenie pakiet 2GB . Sprawdź-oczywiście możesz rozwiązać ją po tych 6msc ale ja np. od 7ego msc. ipo upłynięciu czasu umowy będę miał za ewent.20zł. nielimit.LTE. Sprawdź czy w Play24 masz opcję uruchomienia LTE za 20zł. Ja w umowie już mam 6msc.darmowego LTE a w Twojej ofercie widzę tylko pakiet 2GB.
To ta oferta http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf lub to samo dla salonów ?
darekka
-
- Guru bezprzewodowy
W tej ofercie nie ma darmowego LTE bez limitu. We wcześniejszych ofertach tego typu za 9,99zł taki pakiet był. Mam taką z czerwca 2014 i po upływie 5 m-cy złożyłem wypowiedzenie. Z GU Play ł przedłuzenie na czas nieokreślony z kolejnymi 6 m-cami LTE bez limitu za darmo. W Play2 mam możliwość po tym okresie wykupić go za 20 zł.
-
Czyli dobrze mówiłem, że jest tylko 2GB i brak darmowego LTE. Nie mam pewności czy da się wykupić LTE za 20zł-wątpie, bo byłoby to zbyt piękne(w salonie panie twierdziły, że nie da się wykupć LTE).
Kolego onken sprawdź czy masz możliwość dokupienia LTE za 20zł.
Kolego onken sprawdź czy masz możliwość dokupienia LTE za 20zł.
Ostatnio zmieniony 2015-02-06, 09:13 przez darekka, łącznie zmieniany 3 razy.
darekka
-
W której ofercie nie ma LTE bez limitu ?matek451 pisze:W tej ofercie nie ma darmowego LTE bez limitu..
-
Kolegi onken Regulamin oferty http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf i aczej się nie dokupi za 20zł.
darekka
- onken
- ** Moderator **
Pożyjemy zobaczymy 
Niby czym ta oferta różni się od tej innej za 9,90 ? ( czyli przedłużeniowej, oprócz inna opłatą za aktywację ) - to jest bliźniacza oferta do oferty dla Firm, która ma te same koszty tyle że netto )
Na 100 % mam mieć LTE na 6 miesięcy, a w Play24 zobaczę czy będzie opcja LTE na później.
Przecież to jest "zwykła" taryfa Formuła Play Unlimited i każdy ma opcję włączenia Nielimitowanego LTE z tego co wiem.

Niby czym ta oferta różni się od tej innej za 9,90 ? ( czyli przedłużeniowej, oprócz inna opłatą za aktywację ) - to jest bliźniacza oferta do oferty dla Firm, która ma te same koszty tyle że netto )
Na 100 % mam mieć LTE na 6 miesięcy, a w Play24 zobaczę czy będzie opcja LTE na później.
Przecież to jest "zwykła" taryfa Formuła Play Unlimited i każdy ma opcję włączenia Nielimitowanego LTE z tego co wiem.
Ostatnio zmieniony 2015-02-06, 10:08 przez onken, łącznie zmieniany 1 raz.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
To nie jest oferta bliźniacza dla firm. Po pierwsze bez limitu dla Firm ma nielimitowane do Play i na stacjonarne oraz 2GB + LTE na 6 m-cy bez limitu za darmo. W tej tylko do Play, 2GB internetu i brak LTE bez limitu za darmo, tak jest napisane w regulaminie. Pewnie będzie możliwość zakupienia za 20 zł. Poprzednie oferty na 6 m-cy Play Unlimited miały LTE bez limitu za darmo na 6 m-cy np.poprzednia http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 102014.pdf. w obecnym regulaminie zapis o LTE bez limitu zniknął.
-
Sprawdź czy masz możliwość włączenia LTE za 20zł, bo ja mam tę opcję mimo że 6msc. mam wliczone w abonament(umowy podpisałem 31stycz.), a dopiero puźniej mogę jeśli zechcę dokupić je za 20zł.
Jeśli nie będziesz już miał tej opcji w usługach to wątpię aby dało się ją puźniej uruchomić-obym się mylił.
Na sto procent nie masz teraz darmowego nielitowanego LTE(chyba, że da się je dokupić za 20zł), bo brak tej informacji w Regulaminie oferty..
Mi też proponowaną tą za 9,90 ale po pytaniu o LTE przyznano, żę brak tej opcji i prawdopodobnie nie da się dokupić.
Jeśli nie będziesz już miał tej opcji w usługach to wątpię aby dało się ją puźniej uruchomić-obym się mylił.
Na sto procent nie masz teraz darmowego nielitowanego LTE(chyba, że da się je dokupić za 20zł), bo brak tej informacji w Regulaminie oferty..
Mi też proponowaną tą za 9,90 ale po pytaniu o LTE przyznano, żę brak tej opcji i prawdopodobnie nie da się dokupić.
Ostatnio zmieniony 2015-02-06, 10:26 przez darekka, łącznie zmieniany 2 razy.
darekka