Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)

Post autor: matek451 »

@dawidb3 usługa LTE na tej karcie jest aktywowana w promocji na 6 m-cy i nic nie musisz robić. Ten pakiet za 18,45 dotyczy korzystania z niej po okresie promocyjnym. Taki widnieje teraz we wszystkich taryfach głosowych .
tommy45
Stały użytkownik forum

Post autor: tommy45 »

elcidx pisze:A w jakiej taryfie masz? Abonament? Z której promocji?
Mam abonament, formułę komfort dla firm. Trzy karty sim plus czwarta do netu. Na każdej no limit w LTE jest włączony. W żadnej nie ma wyszczególnionego pakietu DATA. Ostatnia karta podpięta 28.01 pod umowę.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

@tommy

Jak to jest z tymi pakietami no- limit ?

Za każdą kartę musisz płacić oddzielnie czy jak ?

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
dawidb3
Stały użytkownik forum

Post autor: dawidb3 »

@matek451 masz rację. Sprawdzałem przez chwile i gdy ustawię LTE na sztywno w telefonie to mega bajty nie są pobierane. Dzięki
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Jednak wg.Play czytać nie umiem http://forumplay.pl/showthread.php/2397 ... post227771 . Co sądzicie?
darekka
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

tommy45,

Czy mógłbym prosić Cię o odpowiedź na moje pytanie :) ?

[ Dodano: 2015-02-04, 12:28 ]
No nic, nie licząc na RBM przedłużenie taryfy firmowej, zamówiłem dzisiaj przez infolinię za 9,9 brutto umowę na 6 miesięcy + LTE na 6 miesięcy + aktywacja 9,90, 10 zł ( faktura na firmę ).

Czyli taniej niż ta sama oferta typowo na firmę.

To nie majątek ( średnia 11,55 zł ) a mam przynajmiej kolejne 6 miesięcy spokój :)

Ps.

W salonach nie mieli takiej oferty a jak już mieli coś podobnego to nie dość że na 15 miesięcy ( a LTE tylko 6 free ) za 9,90 to z aktywacją za 49 zł !!

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: bartex03 »

onken pisze:Tak, jest:

http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html
Oj chyba sie spóźniłem bo nie mam do wyboru już darmowego LTE na 6 mc - czy może się myle , coś w podobnej cenie polecacie - moze byc na firme ?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Oooo, faktycznie, zrobili out.

Ale jest jeszcze w taryfach indywidualnych:

http://www.play.pl/oferta/jestem-w-play ... ited2.html

Lub dla nowych:

http://www.play.pl/oferta/play-abonamen ... ited2.html

Lub zrób tak jak ja, zadzwoń na infolinię i telesprzedaż ma ciut inne oferty :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Ale oferta na 6 m-cy dla firm nadal aktualna na stronie http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html i regulamin z LTE bez limitu http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf więc o co kaman?
bartex03

matek451 pisze:Ale oferta na 6 m-cy dla firm nadal aktualna na stronie http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html i regulamin z LTE bez limitu http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf więc o co kaman?
Ok ale nie ma juz opcji zaznaczenia tego LTE za 0 zł , podczas zamawiania, czyli rozumiem ze jest LTE domyslnie aktywowane?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Matek, tak: ale...

Oferta dla firm chyba straciła Darmowe LTE, brak info i opcji na stronie ( a była... )

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
bartex03

onken pisze:Matek, tak: ale...

Oferta dla firm chyba straciła Darmowe LTE, brak info i opcji na stronie ( a była... )
W regulaminie jest mowa o darmowym LTE ...

Na infolinie nie moge sie dodzwonic ,..... :(

pod jaki numer do nich dzwonic?

UPDATE:

Wiążący jest regulamin - darmowe LTE nadal dostepne przez całą umowe 6mc)
tommy45
Stały użytkownik forum

Post autor: tommy45 »

onken pisze:@tommy

Jak to jest z tymi pakietami no- limit ?

Za każdą kartę musisz płacić oddzielnie czy jak ?
Już Ci odpowiadam, musiałem tylko sprawdzić te informacje w Play. Na początku mieli błąd w opisie pakietu. Jest 15 zł netto w moim przypadku ale od każdej karty sim a nie od wszystkich.
Poprawili już opis pakietu w play24.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Tommy, wychodzi Ci to taniej niż sam internet ?

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
bartex03

A to niespodzianka ( zamówilem wczoraj na firmę tzn spółka cywilna i dzisiaj taki meil)
Wiadomość dotyczy zamówienia numer: P********* na aktywację z nowym numerem.

Informujemy, że umowę na odległość może zawrzeć wyłącznie pojedyncza osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą. W celu zawarcia umowy zapraszamy do stacjonarnego punktu obsługi klienta. Sprawdź najbliższą lokalizację: http://internet.play.pl/maps/shops
Czyli co mam leciec do salonu ?
varico

Post autor: varico »

No wiec jest jeszcze ten darmowy internet lte w abonamencie dla firm na 6 miesiecy?
Czy jesli juz mam jeden abonment na firme to moge wziac drugi http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/ ... ecy-9.html ?

Co jesli jakims cudem modem przelaczylby sie na 3g i zostalby wykorzystany pakiet? Zaczeloby nabijac zlotowki do abonamentu czy moze jednak internet zostalby zablokowany?
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Nie ma już tej oferty na 6 miesięcy.

Zależy jaki pakiet masz na to 3G czy zwykł czy ten z bezpieczny internet.
Tu jest podpis.
varico

Post autor: varico »

Na pewno? W regulaminie jest mowa o darmowym internecie lte http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Hmm ciekawe, informacja zniknęła ze strony, ale z regulaminu wynika jakoby była teraz ekstra dodawana do każdej umowy. Ciekawe.
Tu jest podpis.
matek451
Guru bezprzewodowy

Możesz brać dowolną liczbę kart. Promocja aktualna, umowa na 6 m-cy w tym LTE bez limitu też na 6 m-cy, bez opłat. Oczywiście musisz mieć jeszcze dane w pakiecie 2GB, który działa na 3G w sieci własnej i roamingu krajowym. Po jego wykorzystaniu nie nalicza ci żadnych opłat dodatkowych. Prędkość spada do 8kb/s, również na LTE.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Witam ponownie i informuję, że na kolejne zgłoszenie pokazujące czarno na białym, że coś nie tak z Regulaminem/systemem dostałem informację żebym przeczytał po raz n-ty warunki oferty a dokładnie warunek stażu min.3msc wymaganego do migracji za 9,99zł.(oczywiście w ofercie esklepu brak takiego zapisu).

Puściły mi nerwy :klnie: na ich "ślepotę" i wmawianie mi, żę muszę spełnić wyimaginowany warunek stażu(brak go w Regulaminie). Porobiłem piękne zrzuty zgłoszeń/odpowiedzi na nie_(typu czytać sie naucz,_bo tam jest napisane choć nie widać że staż musisz mieć 3msc.minimum) lub:"czytaj pan dokładnie i interesu nie zawracaj" i mam,_wykombinowałem... :hyhy:
Co wykombinowałem aby doznali olśnienia i przywrócić im zdolność widzenia/rozumienia czytanego tekstu (albo chociaż odreagować bo coś z tym trzeba zrobić)_ano... napisałem do Rzecznika prasowego Play P.Gruszki :roll: . I tu cud :hurra: : nie mineło 1,5_godziny od emaila i telefon z BOA. A rozmówca dziwnie kumaty wie o błędzie, że pięknie im wszystko wyklarowałem, że powinien być ten zapis o stażu ale go jakoś nie ma,_a skoro nie ma to i obowiązywać mnie nie może itp. Oczywiście deklaracja, że przekażą sprawę do działu "specjalnego" aby sprawdzić czy da się moją niesłusznie drogą_(bo za 15,98 zamiast 9,99zł) zmienić na prawidłową wynikającą z Regulaminu.
I ja pierdziu :szok: znowu godzinka z minutami i telefon z BOA-i tu oczywiście słyszę umowę zmienimy aby było wszystko gitesik itp.
Bujałem się z nimi jak człowiek przez tydzień i oczywiście za każdym razem wg_odpowiedzi na zgłoszenia jestem w błędzie i czytać nie umiem, a tu 2,5 godz._od emaila do Rzecznika i problem rozwiązany :brawa: .
Da się,_da tylko trza chcieć. :padam:

P.S.Regulamin z błędem będzie "kiedyś"poprawiony tylko nie bardzo wiedzą kiedy więc inni będą się bujać jak doczytają dokładnie Pkt.II paragr.1.1d :czyta: http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf
Czytajcie :czyta: dokładnie Regulaminy, bo i Was może ktoś/gdzieś/kiedyś zechce lekko naciąć na kaskę itp.
Ostatnio zmieniony 2015-02-05, 19:25 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.
darekka
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ale o co biega z tym stażem :) ?

Ja sobie wziąłem nowy numer za 9.90 bez łaski na 6 miesięcy i aktywacja tylko 9,90 zł

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

W podanym puncie masz określone kim jest osoba z GRUPY A-i kto może wziąć umowę za 9,99. Dotyczy to osób m.in.,które dokonają migracji prepaida do umowy. Tu właśnie jest zgrzyt,bo Regulamin esklepu wymaga TYLKO akt.poł.wych. ale system zamówień/infolinia widzi migrowany prepaid(staż mniejszy niż 3msc.) jako niespełniający wymogów(jakich jeszcze skoro jedyny to akt.poł.wych.,a oni coś trują o stażu).
Dodam, żę mam ofertę dla indywidualnego.
Tę umowę na 6msc. co podpisałeś to jest to doczytaj czy możesz aktywować LTE po 6msc(salon twierdził, że nie da się i masz w cenie pakiet 2GB . Sprawdź-oczywiście możesz rozwiązać ją po tych 6msc ale ja np. od 7ego msc. ipo upłynięciu czasu umowy będę miał za ewent.20zł. nielimit.LTE. Sprawdź czy w Play24 masz opcję uruchomienia LTE za 20zł. Ja w umowie już mam 6msc.darmowego LTE a w Twojej ofercie widzę tylko pakiet 2GB.

To ta oferta http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf lub to samo dla salonów ?
darekka
matek451
Guru bezprzewodowy

W tej ofercie nie ma darmowego LTE bez limitu. We wcześniejszych ofertach tego typu za 9,99zł taki pakiet był. Mam taką z czerwca 2014 i po upływie 5 m-cy złożyłem wypowiedzenie. Z GU Play ł przedłuzenie na czas nieokreślony z kolejnymi 6 m-cami LTE bez limitu za darmo. W Play2 mam możliwość po tym okresie wykupić go za 20 zł.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Czyli dobrze mówiłem, że jest tylko 2GB i brak darmowego LTE. Nie mam pewności czy da się wykupić LTE za 20zł-wątpie, bo byłoby to zbyt piękne(w salonie panie twierdziły, że nie da się wykupć LTE).
Kolego onken sprawdź czy masz możliwość dokupienia LTE za 20zł.
Ostatnio zmieniony 2015-02-06, 09:13 przez darekka, łącznie zmieniany 3 razy.
darekka
bartex03

matek451 pisze:W tej ofercie nie ma darmowego LTE bez limitu..
W której ofercie nie ma LTE bez limitu ?
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Kolegi onken Regulamin oferty http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf i aczej się nie dokupi za 20zł.
darekka
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Pożyjemy zobaczymy :)

Niby czym ta oferta różni się od tej innej za 9,90 ? ( czyli przedłużeniowej, oprócz inna opłatą za aktywację ) - to jest bliźniacza oferta do oferty dla Firm, która ma te same koszty tyle że netto )

Na 100 % mam mieć LTE na 6 miesięcy, a w Play24 zobaczę czy będzie opcja LTE na później.

Przecież to jest "zwykła" taryfa Formuła Play Unlimited i każdy ma opcję włączenia Nielimitowanego LTE z tego co wiem.
Ostatnio zmieniony 2015-02-06, 10:08 przez onken, łącznie zmieniany 1 raz.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

To nie jest oferta bliźniacza dla firm. Po pierwsze bez limitu dla Firm ma nielimitowane do Play i na stacjonarne oraz 2GB + LTE na 6 m-cy bez limitu za darmo. W tej tylko do Play, 2GB internetu i brak LTE bez limitu za darmo, tak jest napisane w regulaminie. Pewnie będzie możliwość zakupienia za 20 zł. Poprzednie oferty na 6 m-cy Play Unlimited miały LTE bez limitu za darmo na 6 m-cy np.poprzednia http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 102014.pdf. w obecnym regulaminie zapis o LTE bez limitu zniknął.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Sprawdź czy masz możliwość włączenia LTE za 20zł, bo ja mam tę opcję mimo że 6msc. mam wliczone w abonament(umowy podpisałem 31stycz.), a dopiero puźniej mogę jeśli zechcę dokupić je za 20zł.
Jeśli nie będziesz już miał tej opcji w usługach to wątpię aby dało się ją puźniej uruchomić-obym się mylił.
Na sto procent nie masz teraz darmowego nielitowanego LTE(chyba, że da się je dokupić za 20zł), bo brak tej informacji w Regulaminie oferty..

Mi też proponowaną tą za 9,90 ale po pytaniu o LTE przyznano, żę brak tej opcji i prawdopodobnie nie da się dokupić.
Ostatnio zmieniony 2015-02-06, 10:26 przez darekka, łącznie zmieniany 2 razy.
darekka
ODPOWIEDZ