internet mobilny do gry
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet mobilny do gry
Cześć, niestety lub stety sytuacja zmusiła mnie do wyboru internetu mobilnego...i wszystko byłoby w porządku,ale czasami lubię sobie pograć na lapku (właściwie to przeciętnie gram ok.3h dziennie). W ogóle nie orientuję się co oferują operatorzy dla internetu mobilnego, dlatego bardzo proszę Was o poradę. Jaki transfer wybrać? Z jakiej sieci?
pozdrawiam
p.s. chyba umiescilam w zlym dziale (chce internet mobilny do lapka,nie do telefonu)
pozdrawiam
p.s. chyba umiescilam w zlym dziale (chce internet mobilny do lapka,nie do telefonu)
-
- Guru bezprzewodowy
Re: internet mobilny do gry
Zacznij od podania swojej lokalizacji, w której będziesz korzysta z internetu mobilnego.
-
- Użytkownik forum
Oprócz lokalizacji równie ważne jest to w jakie gry grasz.Jaki transfer wybrać?
Niektóre zużywają sporo a niektóre prawie wcale. Musisz również wziąć pod uwagę, że większość gier robi dość często uaktualnienia, które też sporo ważą.
-
- Początkujący użytkownik forum
przewaznie gram w drakensang online, jeżeli chodzi o lokalizację to bede w centrum katowic,myslę więc ,że chyba nie powinno być probleemu,prawda? ale mogę sie oczywiscie mylic
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kingkoong, pisz proszę zgodnie z zasadami polskiej pisowni. Obowiązuje netykieta i regulamin forum.
Popraw swoje dotychczasowe posty.

Popraw swoje dotychczasowe posty.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Na to pytanie możesz odpowiedzieć tylko.... Ty sama. Musiałabyś zainstalować jakiś program do pomiaru transferu ( <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> ) i używać internetu normalnie np. przez miesiąc. Wtedy byś mogła sprawdzić ile Ci orientacyjnie by było potrzeba GB danych.kingkoong pisze:Jaki transfer wybrać?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dużo gram w gry FPS typu CS GO i CS 1.6 i dla mnie bardzo wazny jest PING
nalepsze PINGi będziesz miał z internetem w technologi LTE od 10 do 30ms co spokojnie starczy do bez lagowego grania online
Nie wiem jak to jest w grach MMORPG ale podejżewam że tez się liczy
Polece Ci Play LTE za 49zł mc bez umowy masz 100GB
jednak z doświadczenia wiem że w wiekszych miastach różnie bywa z transferem, w Warszawie rzadko kiedy mam prędkości większe niż 15Mb/s i PINg niższy niż 50ms ale da się grać
Po za warszawą zawsze mam pingi niskie i wysokie prędkości
nalepsze PINGi będziesz miał z internetem w technologi LTE od 10 do 30ms co spokojnie starczy do bez lagowego grania online
Nie wiem jak to jest w grach MMORPG ale podejżewam że tez się liczy
Polece Ci Play LTE za 49zł mc bez umowy masz 100GB
jednak z doświadczenia wiem że w wiekszych miastach różnie bywa z transferem, w Warszawie rzadko kiedy mam prędkości większe niż 15Mb/s i PINg niższy niż 50ms ale da się grać
Po za warszawą zawsze mam pingi niskie i wysokie prędkości