Aktywacje płaciłem, bo występuje w obu opcjach(esklep i salon), migrowałem prepaid głosowy i tylko taki da się przenieść do tej oferty(ona jest ofertą głosową). Musisz poszukać darmowego startera głosowego lub w ostateczności kupić ale ostrzegam system esklepu da tylko umowę za 15,98(wywali komunikat o niespełnianiu warunków-wymyślonego stażu choć nie jest wymagany Regulaminem)-o tańszą trzeba będzie walczyć(najlepiej po podpisaniu, bo wcześniej oleją jak i mnie ignorowali jak im wytykałem nieścisłość)- bo w Regulaminie esklepu nadal brak wymogu stażu 3msc.
Jeśli zaś nie chcesz się denerwować to możesz zakupić tę ofertę w salonie/esklepie migrując dowolny prepaid głosowy (nawet darmowy i prosto z opakowania) i zapłacisz 15,98(oczywiście w umowię będziesz miał zapis o kwocie o 5,99zł. wyższej-cena się obniży po aktywacji efaktury)
Jeśli chodzi o szczegóły mojej nietypowej migracji to chciałem zamówić przez esklep migrację nowego numeru(darmowy starter głosowy do zdobycia w salonach) ale system błędnie wymagał stażu min.3msc(błędnie, bo Regulamin dla esklepu w par.II pkt1.1d nie ma zapisu o tym mówiącego) i proponował umowę za 15,98. Wysłałem do nich zgłoszenie w tej sprawie na, które odpisali, że ktoś do mnie zadzwoni i załatwi migrację prawidłowo do abo.9,99. Kontak był ale nie został ponowiony zgodnie z ustaleniami)-olali mnie. Dzwoniłem w celu dogadania sprawy ale konsultantka i jej przełożony niczym beton wymagali stażu.3msc. Dałem siana sobie i podpisałem żeczoną umowę w salonie(za 15,98, bo faktycznie w ofercie salonowej jest zapis że wymagany staż, a ja go niespełniałem). W tej sytuacji rozpoczołem batalie o niższy abo(kilka zgłoszeń i te same śpiwki: "wymagany staż nie został spełniony i w ofercie esklepu nie należy się abo za 9,99 tylko za 15,98). W pewnym momencie nerw mi skoczył: porobiłem screeny zgłoszeń/odpowiedzi Regulaminu i wysłałem do P.Gruszki Rzecznika Play z prośbą o pokazanie mi gdzie jest zapis dla esklepu o stażu minimalnym do migracji do oferty za 9,99zł.
I ty cud w trochę ponad godzinkę od emailu telefon z BOK(gość konkretny mówi jest błąd w Regulaminie oferty eshop-powinien byżć wpis o stażu 3msc.ale go nie ma i postara się załatwić korekte umowy). Około 1godz20min. od telefonu następny telefon i info: wszystko już gra,dalo się zmienić umowę z 15,98 na 9,99 i będzie ok.
A w odpowiedziach mi pisali, żebym poczytał wspomniany punkt( i se chyba dopisał wymóg stażu

).