Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)

Post autor: onken »

Ale ja mam takie zapewnienia konsultanta że mam na 6 miesięcy Darmowe LTE.

Jeśli tego nie będzie to do 14 dni mam też prawo zrezygnować z oferty.

Jeśli by jednak było tak jak piszesz to niezłe naciąganie klienta by mieli... :/

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Polataj po necie tylko w LTE(spisz godziny) następnie w połączeniach sprawdź czy masz taki wpis:przy godzinach testowania w LTE "Połączenie bezpłatne TRANSMISJA DANYCH KRAJ" i czy nie ubywa z pakietu 2GB.
Jak będzie ok. to przełącz się na 3g i sprawdź tak jak wyżej ale powinno ubywać z pakietu 2GB.
Masz opcję w usługach włączenia LTE nielimitowanego.

Dodatkowo podrzuć linka do oferty/regulaminu twojej opcji abonamentowej. Ewentualnie potwierdź jeśli to ta oferta http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf
darekka
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Nie mam linka, to była telesprzedaż.

Mam tylko potwierdzenie przyjęcia itd.

Ale rozmowa była nagrywana więc mogą sobie odsłuchać co mówił konsultant.

Oczywiście w Play24 sprawdzę, jak tylko dotrze zestaw... :)

Cały czas mam jeszcze RBM, ale kto wie kiedy zniknie Darmowe LTE... może wcale ;)

Wracając do Play za 10 zł to nie majątek i można też mieć LTE - jak obiecali na 6 miesięcy - o ile będzie faktycznie ;)

Jeszcze do 8 marca mam ofertę dla Firm, ale nie chciałem przedłużać na 15 miesięcy i niestety LTE już wtedy droższe bo wyjdzie ponad 30 zł...

Co ciekawe podobno można mieć wszystko, łącznie z LTE za 39,90...

Może to już zapowiedź nowej oferty co ma wejść dzisiaj, konferencja Play

http://telefony.playmobile.pl/221/5946/28

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Oby było ale powinieneś otrzymać Regulamin-sprawdź jak dotrze przesyłka. Sprawdzałem i nie ma osobnej oferty w telesprzedaży za 9,90 na 6msc-jest Regulamin dla esklepu http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf i wg. jego zapisów jest w umowie tylko 2GB.

Pamiętasz może dokładną nazwę oferty jaką przyjołeś podczas rozmowy z konsultanetem?
Tu http://www.play.pl/pomoc/dokumenty/regulaminy-promocji/ są wszystkie dostępne Regulaminy.
darekka
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Przedłużyć ofertę dla Firm można na czas nieokreślony oraz dostać 6 m-cy LTE za darmo. Oczywiście po złożeniu wypowiedzenia i kontakcie z GU Play. Po 5 m-cach składasz kolejne wypowiedzenie i negocjujesz znowu lub po 6 m-cach dokupujesz za 20 zł. Ja tak zrobiłem ze stara oferta dla indywidualnych zawarta w czerwcu 2014, w kwietniu spróbuję ponownie. Zobaczymy co na to GU.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Jeszcze mam czas :)

Prawdopodobnie pojawi się taka opcja jak będę miał mniej niż miesiąc do końca umowy.

A ofertę która wziąłem, mogę do 14 dni zrezygnować.

Co nie zmienia faktu, że obie na FV, więc jeśli internet na Unlimited Play Formuła by był tak samo jak dla firm, to wolę tą bo wychodzi ciut taniej :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

onken pisze:mogę do 14 dni zrezygnować
No nie wiem, jak bierzesz na firmę to nie jest sprzedaż konsumencka której przywilejem jest 14 dni na rezygnację. Chyba że coś się zmieniło ostatnio.
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Nic się nie pojawi samo. To tak nie działa. Żaden operator nie daje takich warunków ot tak sobie. Aby uzyskać najlepszą ofertę musisz złożyć wypowiedzenie. Groźba odejścia umożliwia kontakt z GU Play i taka ofertę. Masz mało czasu.Jak nie wypowiesz tej umowy do 8 lutego to przedłuży się ona na czas nieokreślony ale zapłacisz wtedy 29,99( 20 zł za pakiet 2GB internetu) i nie będziesz miał już LTE bez limitu. Ludzie liczą na cuda zamiast czytać regulaminy ofert, które biorą. Idź do salonu Play i złóż wypowiedzenie. Następnie na Play24 poproś o kontakt z GU Play. Nie rozmawiaj z BOK i kanałem sprzedaży, oni nie mają atrakcyjnych ofert. Ewentualnie podaj nr. zgłoszenia na Forum Play albo na Telepolis skontaktuj sie na PW z kolegą @Azaitar podając mu nr. tel tej oferty. On pomaga w kontakcie z GU Play.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

matek451,

tak jak już pisałem w którymś temacie, nie dali mi takiej oferty przedłużeniowej.

Umowę oczywiście wypowiedziałem.

Natomiast któryś z konsultantów zasugerował że taka oferta przedłużeniowa może pojawić się jak będzie mniej niż 30 dni do zakończenia oferty.

Wojteks,

Po 25 grudnia 2014 prawo takie mają też firmy.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

onken pisze:Po 25 grudnia 2014 prawo takie mają też firmy.
Podaj przepis, przedsiębiorca to nie konsument.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Hmmm

Czytam i czytam i chyba nie będę odbierał przesyłki.

Wygląda na to że telesprzedaż mnie oszukała bo wszędzie piszą że nie ma już w nim bezpłatnego LTE na 6 miesięcy, w ofercie dla firm zapis o bezpłatnym LTE jest cały czas.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Najlepsze wyjście. Idź do salonu weż za 9,99(jak masz inną umowę dla os.pryw) lub 15,98 na 15msc Formułe Unlimited tylko SIMewentualnie jak nie masz żadnej umowy i lubisz się użerać zamów online migrację darmowego startera głosowego do w.woferty za 9,99) szczegóły http://www.play.pl/oferta/migracja/abon ... ited2.html . W tym masz 6msc LTE za darmo i po tym czasie płatne dodatkowo 20zł. Ewentualnie poszukaj innej oferty.
darekka
PaganMuffin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: PaganMuffin »

Witam.

W środę podpisaliśmy umowę z Play abo. głosowy za 9,99 zł [250 MB i bez limitu w LTE]. Jednak co do tego bez limitu w LTE mam pewne zastrzeżenia, ponieważ w Play 24 nie ma nigdzie napisane o tym nie limitowanym LTE [jedynie opcja włączenia za 20 zł].
Obrazek
Czy zamiast tego 250 MB nie powinno pisać że jest bez limitu? [pobrałem już 2-3 GB i nie załączył się jeszcze lejek]
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

U mnie rówież tak jest a darmowe LTE działa(więc luzik :hyhy:
W samej nazwie promocji masz napisane "250MB"(nazwa Pakiet smartfon 250MB wymieniony jest w pkt.IIIpodpunkt-4) i jest to pakiet MB nierozerwalnie wliczony w cenę abonamentu.
W Regulaminie oferty masz napisane o dodatkowym darmowym LTE przez 6msc(pky.IV pełny opis darmowego LTE).
Poczytaj Regulamin to wszystkiego się dowiesz(zawsze ale to zawsze obowiązują zapisy Regulaminu oferty).
Sam zresztą niedawno walczyłem o poprawne zaszeregowanie mojej 1-szej migracji z prepaidu do tej oferty i właśnie dzięki zapisom Regulaminu postawiłem na swoim.

Sprawdż w POŁĄCZENIA wykaz Twojej aktywności będziesz tam miał "Połączenie bezpłatne TRANSMISJA DANYCH KRAJ"-wg.mnie to są właśnie poł.w LTE

Pamiętaj, żę to "Nielimitowane LTE" oznacza wg.zapisów Rg. gwarancję pobrania/wysłania w sumie 100GB z maksymalną prędkością po tej ilości przetransferowanych danym Operator może(ale nie musi i oby tego nie robił) obniżyć prędkość do 2Mb/0,38Mb.).
darekka
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Aż sobie sprawdziłem na play24 swoje konto, umowa na firmę za 9,99 netto z 6 mc nielimitowanego lte, wcześniej była informacja że pakiet data MB nielimitowane teraz zniknęła:
Obrazek

Chociaż oczywiście nadal mam za darmo jak w umowie.
Tu jest podpis.
bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: bartex03 »

darekka pisze:(zawsze ale to zawsze obowiązują zapisy Regulaminu oferty).
Jest taka firma na polskim rynku która uważa inaczej ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

bartex03, nie pisz, że teraz w Play masz cyrk. :P
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

U mnie też był widoczny pakiet DATA ale tylko do końca 1-szego niepełnego okresu rozliczeniowego czyli 1 dzień-od 1szego dnia nowego miesiąca już go nie ma.
W Play też są cyrki-sam wojowałem od tygodnia z nimi o prawidłowe zaszeregowanie migrowanego prepaidu do GRUPY A -pomógł dopiero Rzecznik prasowy Play. Można poczytać w moich wcześniejszych postach. Zresztą nadal w Regulaminie migracji prepaida do Formuły Unlimited 250MB tylko SIM w esklepie brak zapisu o stażu minimalnym "wymaganym" przez system platformy esklepu aby zaszeregować prepaid ze stażem poniżej 3msc. do grupy A(a tak mówi Regulamin).
darekka
bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: bartex03 »

ja.michal pisze:bartex03, nie pisz, że teraz w Play masz cyrk. :P
W Play respektują regulaminy :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

bartex03, już myślałem. ;)
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: 3G_ »

A jeśli bym zmigrował starego Fresha (staż grubo powyżej 3 miesięcy) to miałbym 6 miesięcy LTE za 9,99? Mam na myśli ofertę dla indywidualnych.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Tak można zmigrować dowolną starą ofertę głosową z ważnymi poł.wychodzącymi do "Formuła Unlimited 250MB tylko SIM" (dokładnie nazwa oferty ma na początku SUPER). Miesięcznie abonament przez 15msc wynosi 9,99zł.Możesz to zrobić w salonie lub przez internet. Warunki umowy: 15msc.po 9,99zł.,6msc.darmowe LTE, a po upływie 6msc.możliwość dokupienia za 20zł.msc.
Opis oferty:
http://play.pl/oferta/migracja/abonamen ... ited2.html
Regulamin esklepu: http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf

Regulamin dla salonu: http://play.pl/resources/pdf/2014/Regul ... 122014.pdf
Do tego aktywacja za 49,99zł.
Generalnie oferta mega dobra.

P.S.da się również zmigrować prepaid bez stażu(ja tak zrobiłem z nowiutkim darmowym po walce z nimi i płacę 9,99zł.) przez esklep (w par.II punkt 1.1d-porównaj zapisy z Reg.salonu i eshop to załapiesz :cfaniak: )ale wymaga to trochę determinacji :cwaniak: .
darekka
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: 3G_ »

Dzięki, info konkretne :ok:
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Darku,

Czyli po przejściu z prepaida, nie płaciłeś aktywacji ?

Miałeś taryfę głosową czy internetową ?

PLAY INTERNET NA KARTĘ - to widzę darmowe.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Aktywacje płaciłem, bo występuje w obu opcjach(esklep i salon), migrowałem prepaid głosowy i tylko taki da się przenieść do tej oferty(ona jest ofertą głosową). Musisz poszukać darmowego startera głosowego lub w ostateczności kupić ale ostrzegam system esklepu da tylko umowę za 15,98(wywali komunikat o niespełnianiu warunków-wymyślonego stażu choć nie jest wymagany Regulaminem)-o tańszą trzeba będzie walczyć(najlepiej po podpisaniu, bo wcześniej oleją jak i mnie ignorowali jak im wytykałem nieścisłość)- bo w Regulaminie esklepu nadal brak wymogu stażu 3msc.

Jeśli zaś nie chcesz się denerwować to możesz zakupić tę ofertę w salonie/esklepie migrując dowolny prepaid głosowy (nawet darmowy i prosto z opakowania) i zapłacisz 15,98(oczywiście w umowię będziesz miał zapis o kwocie o 5,99zł. wyższej-cena się obniży po aktywacji efaktury)

Jeśli chodzi o szczegóły mojej nietypowej migracji to chciałem zamówić przez esklep migrację nowego numeru(darmowy starter głosowy do zdobycia w salonach) ale system błędnie wymagał stażu min.3msc(błędnie, bo Regulamin dla esklepu w par.II pkt1.1d nie ma zapisu o tym mówiącego) i proponował umowę za 15,98. Wysłałem do nich zgłoszenie w tej sprawie na, które odpisali, że ktoś do mnie zadzwoni i załatwi migrację prawidłowo do abo.9,99. Kontak był ale nie został ponowiony zgodnie z ustaleniami)-olali mnie. Dzwoniłem w celu dogadania sprawy ale konsultantka i jej przełożony niczym beton wymagali stażu.3msc. Dałem siana sobie i podpisałem żeczoną umowę w salonie(za 15,98, bo faktycznie w ofercie salonowej jest zapis że wymagany staż, a ja go niespełniałem). W tej sytuacji rozpoczołem batalie o niższy abo(kilka zgłoszeń i te same śpiwki: "wymagany staż nie został spełniony i w ofercie esklepu nie należy się abo za 9,99 tylko za 15,98). W pewnym momencie nerw mi skoczył: porobiłem screeny zgłoszeń/odpowiedzi Regulaminu i wysłałem do P.Gruszki Rzecznika Play z prośbą o pokazanie mi gdzie jest zapis dla esklepu o stażu minimalnym do migracji do oferty za 9,99zł.
I ty cud w trochę ponad godzinkę od emailu telefon z BOK(gość konkretny mówi jest błąd w Regulaminie oferty eshop-powinien byżć wpis o stażu 3msc.ale go nie ma i postara się załatwić korekte umowy). Około 1godz20min. od telefonu następny telefon i info: wszystko już gra,dalo się zmienić umowę z 15,98 na 9,99 i będzie ok.
A w odpowiedziach mi pisali, żebym poczytał wspomniany punkt( i se chyba dopisał wymóg stażu :rotfl: ).
darekka
dawidb3
Stały użytkownik forum

Post autor: dawidb3 »

A ja mam jeszcze pytanie odnośnie zerwania umowy po upływie darmowego lte. Posiadam taryfę polecana dla firm na tym forum od 2. lutego. Kiedy dokładnie złożyć wypowiedzenie umowy? Po sześciu miesiącach? Czy może można już wysłać pismo z rezygnacja z dniem np trzeciego sierpnia?
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Podobno po 5 miesiącach, ale sam tej informacji jeszcze nie potwierdzałem.
Tu jest podpis.
dawidb3
Stały użytkownik forum

Post autor: dawidb3 »

Czyli że po 5 miesiącach można wysłać z miesięcznym wypowiedzeniem? To rozpocznie mi się siódmy miesiąc zanim pismo dojdzie, rozpatrzą.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ja wysłałem jakoś po trzech z hakiem.

Nadal nie mam dobrej oferty przedłużeniowej a umowa kończy się 8 marca.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Wypowiedzenie każdej umowy można złożyć już w chwili jej zawierania np.w salonie. Jeśli ktoś czeka do ostatniej chwili to należy je złożyć na 30dni przed końcem umowy.
darekka
ODPOWIEDZ