Antena do routera huawei e5377t
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena do routera huawei e5377t
Witam, poszukuję anteny (play lte) do routera huawei e5377t chodzi mi żeby była bezpośrednio wpinana do routera bez żadnych kabli, znalazłem coś takiego link lub adapter link + antena dookólna 2x. Czy to się nada? czy może coś innego poradzicie, najważniejsze żeby była wpinana bezpośrednio do routera jak już wcześniej pisałem.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena do routera huawei e5377t
Pytanie tylko po co antena zewnętrzna jak ten MiFi będzie w domu. Pomysł kiepski, nie służący niczemu a jedyny "zysk' to pewnie szybko uszkodzone gniazdo anten zew. w E5377.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Raczej nic sensownego z Twoimi wymaganiami nie znajdziesz. Jedyne sensowne wyjście to normalna panel Dual LTE(Sorensen lub Cybertech) z kablami o możliwie niewielkiej długości, konektor x2 i masz wszystko co wymagane do pełni szczęścia.
Jeśli zaś masz w miarę dobry sygnał w miejscu planowanego użycia sprubój zmienić miejsce umieszczenia routera(bliżej okna/na oknie od strony nadajnika).
Jeśli zaś masz w miarę dobry sygnał w miejscu planowanego użycia sprubój zmienić miejsce umieszczenia routera(bliżej okna/na oknie od strony nadajnika).
darekka
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za odpowiedzi.
Szczerze mówiąc myślałem, że te anteny dadzą jakiś zysk i prędkość internetu będzie większa. Nie wiecie może czym może być spowodowane dość wolno działający internet (play lte) jak na technologie lte? teraz mam 10-15mb o 5 rano miałem 33mb sprawdzałem na 2 telefonach i routerze, dodam jeszcze, że mieszkam dość blisko nadajników pierwszy 700m a drugi 500m.
Szczerze mówiąc myślałem, że te anteny dadzą jakiś zysk i prędkość internetu będzie większa. Nie wiecie może czym może być spowodowane dość wolno działający internet (play lte) jak na technologie lte? teraz mam 10-15mb o 5 rano miałem 33mb sprawdzałem na 2 telefonach i routerze, dodam jeszcze, że mieszkam dość blisko nadajników pierwszy 700m a drugi 500m.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
W internecie mobilnym brak jest gwarancji osiągów, a więc każdy wynik powyżej 0 jest OK. Jeśli zaś chodzi o to co ma wpływ na osiągi: jest tego mnóstwo, a najważniejszy to ilość użytkowników zalogowanych do danej stacji bazowej( im ich więcej tym mniej zostaje na 1 użytkownika).
darekka