Antena do routera huawei e5377t

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maxx67
Początkujący użytkownik forum

Antena do routera huawei e5377t

Post autor: maxx67 »

Witam, poszukuję anteny (play lte) do routera huawei e5377t chodzi mi żeby była bezpośrednio wpinana do routera bez żadnych kabli, znalazłem coś takiego link lub adapter link + antena dookólna 2x. Czy to się nada? czy może coś innego poradzicie, najważniejsze żeby była wpinana bezpośrednio do routera jak już wcześniej pisałem.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Antena do routera huawei e5377t

Post autor: matek451 »

Pytanie tylko po co antena zewnętrzna jak ten MiFi będzie w domu. Pomysł kiepski, nie służący niczemu a jedyny "zysk' to pewnie szybko uszkodzone gniazdo anten zew. w E5377.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Raczej nic sensownego z Twoimi wymaganiami nie znajdziesz. Jedyne sensowne wyjście to normalna panel Dual LTE(Sorensen lub Cybertech) z kablami o możliwie niewielkiej długości, konektor x2 i masz wszystko co wymagane do pełni szczęścia.

Jeśli zaś masz w miarę dobry sygnał w miejscu planowanego użycia sprubój zmienić miejsce umieszczenia routera(bliżej okna/na oknie od strony nadajnika).
darekka
maxx67
Początkujący użytkownik forum

Post autor: maxx67 »

Dzięki za odpowiedzi.

Szczerze mówiąc myślałem, że te anteny dadzą jakiś zysk i prędkość internetu będzie większa. Nie wiecie może czym może być spowodowane dość wolno działający internet (play lte) jak na technologie lte? teraz mam 10-15mb o 5 rano miałem 33mb sprawdzałem na 2 telefonach i routerze, dodam jeszcze, że mieszkam dość blisko nadajników pierwszy 700m a drugi 500m.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

W internecie mobilnym brak jest gwarancji osiągów, a więc każdy wynik powyżej 0 jest OK. Jeśli zaś chodzi o to co ma wpływ na osiągi: jest tego mnóstwo, a najważniejszy to ilość użytkowników zalogowanych do danej stacji bazowej( im ich więcej tym mniej zostaje na 1 użytkownika).
darekka
ODPOWIEDZ