Mam kilka pytań bo właśnie planuję zakup modemu LTE pod USB + router BGN obsługujący modemy 4G.
Znalazłem taki ciekawy zestaw na allegro w atrakcyjnej cenie (tak mi się wydaje)
----> http://allegro.pl/router-lte-dovado-tin ... 83147.html
A więc - czy w tym zestawie po zalogowaniu się na panel konfiguracyjny modemu będę mógł wybrać nadajnik i częstotliwość do którego chciałbym się połączyć ?
Co daje większe możliwości konfiguracyjne modemu ? Router z USB do którego wpięty jest „zwykły” modem LTE który to zarządza się zapewne poprzez odpowiednią zakładkę w panelu konfiguracyjnym routera?
Czy możne większe możliwości daje interfejs Modemu LTE Usb HiLink poprzez przeglądarkę ? (wpiętego oczywiście w Router z USB)
Czy ten zestaw wymaga aktywnego Hub`a ?
Czy ten router ociągnie 4 kompy ?
Aktualnie mam net z Galaxy S3 (DC)HSPA+ i na 3 kompach działa ok.
Docelowo na DOVADO TINY ma być PC + telefon po WIFI i 3 kopmy na lanie DOVADO TINY (ma być drugi router podłączony po lanie (50 metrów skrętki) i dawać dalej net po WIFI)).
Czy jest możliwość zarządzania modemem 4G USB wpiętego do routera programem TOP NET INFO ?
Co sadzicie o Ovislink AirLive Air4G?
I wreszcie pytanie czy DOVADO PRO router USB LTE 4G ma wbudowany modem 4G ? i czy posiada on w sobie dwa konektory do zewnętrznej anteny LTE MIMO ?
I jeszcze czy antena ATK-LOG LTE może poprawić transfery skoro mam do nadajnika 1.8 kilometra ,a po drodze zero przeszkód pełna widoczność ? Czy też może pogorszyć ?
Moje aktualne parametry (telefon przy oknie widzi BTS) na S3 to:
Net. Stremght : -69 dBm 22 ASU
RSSI – 75
Transfery to od 5 do 18 MB/S DL i od 2 do 5 MB/S UL.
Sory ,że tak z bomby tyle pytań ,ale muszę szybko podjąć decyzje ,a pracuję do późna więc nie mam za wiele czasu i sił na wertowanie gigabajtów informacji.
Pozdrawiam.