Tak jak pisano po 6msc.możesz odpalić LTE za 20zł.(opcja widoczna w Play24 nawet podczas pierwszych darmowych miesięcy LTE). Mam tę taryfę(ale opcję zmigrowania prepaida Play-nowiutkiego,darmowego) i mogę to potwierdzić na własnym przykładzie.
Mam 2 karty RBM po 9 zet i są ważne do 19 kwietnia.
Przed tą datą trzeba aktywować.
Czy one jeszcze się przydadzą?
Kiedyś po doładowaniu za 50 zet i aktywacji odpowiednim kodem (nie wiem jaki to kod)
był na nich nielimitowany LTE przez 5 mc. Kod wysyłało się chyba co miesiąc.
Zadziała to jeszcze czy szkoda 50 zet wydawać na niepewny eksperyment?
Promocja jeszcze jest ale jak długo to nikt nie wie. Jeśli chcesz zaryzykować to ryzykuj, bo w końcu jeśli się uda to 150dni darmowego LTE uzyskaszm a jeśli skasują promocje to masz tyle samo na wykorzystanie kasy z konta.
Ja 4ego kwietnia zatankowałem za 50zł. i do 1 września jeśli się uda to będę miał darmowy internet, a jeśli nie to i tak od stycznia 2014 miałem za friko.
Ip W Play czy RBM zachowuje się tak że jak nie ma dłuższej przerwy w połączeniu to BTS przydziela ten sam IP co był, czyli można mieć i po kilka tygodni ten sam adres.
I nie ma tu znaczenia czy to RBM czy Play ( bo to jest to samo ).
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Ip W Play czy RBM zachowuje się tak że jak nie ma dłuższej przerwy w połączeniu to BTS przydziela ten sam IP co był, czyli można mieć i po kilka tygodni ten sam adres.
I nie ma tu znaczenia czy to RBM czy Play ( bo to jest to samo ).
resetuje router i dostaje ten sam ip
w play za kazdym razem miałem inny no ale moze zbieg okolicznosci
Jesli ktoś ma telefon z androidem, a w niej aplikacje Play24 to niech spróbuje sobie włączyć darmowe LTE na 30 dni na karcie z Playa, u mnie ta opcja jest aktywna. Wersja aplikacji 3.0.7, po aktualizacji aplikacji lub ściągnieciu jej z google play już tej opcji nie ma.
spróbuje wyciągnąć plik apk z telefonu i gdzieś wrzucić, mi włączyli i o dziwo działa, nie wiem czy to jakiś błąd w systemie czy co
onken - pobierz aplikacje: https://www.dropbox.com/s/7xi5tnbfgis33 ... 5.apk?dl=0 dodaj swój, nr wejdz w usługi i spróbuj włączyć darmowe LTE na 30 dni, oczywiście karta Play aktywna min 30 zł na koncie
Pobrałem twoją aplikację i tak to właśnie u mnie wygląda, ale zaznaczam nie mam w tej chwili 30 zł na koncie, jak widać są dostępne 2 opcje nielimitowanego internetu, lecz w obu przypadkach płatne 45 zł.
Moja taryfa "Play internet na kartę 9 zł", a jaka jest twoja?
Tutaj chodzi o przesył danych, więc póki co nikt na takich warunkach z roamingu nie korzysta, choć niewykluczone ze prezes UKE może jakoś wtedy zadziałać i delikatnie rzecz ujmując zmusić kogoś z W3 do hurtowej sprzedaży GB Playowi.
LTE obecnie to praktycznie tylko data więc możliwe, że skorzystają z tego.
Oczywiście pisałem trochę żartem. Wymagania do pokrycia gmin po zakończeniu obecnej aukcji są takie, że praktyce Play będzie miał swoją sieć w całym kraju.
Rzutem na taśmę udało mi się końcem marca przedłużyć umowę firmową z LTE na 6 miesięcy (pierwotna była do 28.04, nowa do 30.09.2015). Niestety ze starej umowy skrócono mi miesiąc, choć nie wyraziłem zgody na to podczas przedłużania. Poleciała reklamacja. Nie uznali. Wiec zamówiłem sobie nagranie rozmowy, odsłuchałem i poleciała kolejna reklamacja. Tym razem wykazałem co do sekund co gada konsultant i reklamacje uwzględniono. W ramach rekompensaty do 30.09.2015 abo firmowe z LTE po 1zł brutto.
Szkoda, że już tej oferty nie ma. Z tego co widzę, jest za 9,99 na 15 miesięcy (w tym LTE na 6 miesięcy za free). Chyba, że o czymś nie wiem ... No i jeszcze RBM Oby jak najdłużej.
BKpbO pisze: Pytanie tylko czy Play jest w stanie sam pokryć cały kraj zasięgiem LTE?
Nie ma to znaczenia jeśli wygra częstotliwość i ją odbierze. Zobowiązanie weźmie na siebie i będzie musiał je wypełnić. Play już małym operatorem nie jest więc nie powinno być jako takich problemów.
Duris pisze:Szkoda, że już tej oferty nie ma. Z tego co widzę, jest za 9,99 na 15 miesięcy (w tym LTE na 6 miesięcy za free). Chyba, że o czymś nie wiem ...
Gdzie ją widzisz ?
Ja widzę z najtańszych z darmowym LTE za 29,90 i to na 24 miesiące...
A jak długo RBM zostanie, kto to wie...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW