Wybór internetu mobilnego (LTE) w małej miejscowości
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Wybór internetu mobilnego (LTE) w małej miejscowości
Mam okazję kupić w/w zestaw za 300zł. Koleś mówi, że wgrany jest Gargoyle i wszystko śmiga jak miło bez żadnego huba usb.
Chyba się na to zdecyduję.
Chyba się na to zdecyduję.
- kill649
- Stały użytkownik forum
Daj sobie spokój z tym tp-linkiem. Pewnie zostanę lincz na forum :-) ale to jest proteza tego jak powinno to działać. Chcesz mieć spokój a wydać mało kup D-linka DWR-116 do tego E3276 i zmieścisz się do 200 zł. Do D-linka wrzuć firmware 1.05 (poszukaj w google albo się odezwij na priv) i wszystko będzie śmigać naprawdę bez huba usb, bez grzania się, zawieszania i osiągniesz przyzwoite wyniki przy ściąganiu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kill649, nikt nikogo nie będzie linczował na forum. 

Jeśli chodzi o modem to akurat zależy od zasięgu. Do co do tego routera D-Linka nie wypowiem się.kill649 pisze:bez grzania się
- kill649
- Stały użytkownik forum
Do "ja.michał"
Chodziło o grzanie się samego routera. Całkowicie jak by nie łapał temperatury. Nie rozkręcałem go jeszcze ale obudowa po kilku dniach nonstop nigdzie nie jest cieplejsza od anteny ;-)
Chodziło o grzanie się samego routera. Całkowicie jak by nie łapał temperatury. Nie rozkręcałem go jeszcze ale obudowa po kilku dniach nonstop nigdzie nie jest cieplejsza od anteny ;-)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To dobrze. Router tego typu raczej nie będzie się grzał przy takich prędkościach i ilości danych. Musiałbyś chyba wysyłać kilka TB non stop między wieloma urządzeniami podłączonymi do niego.
-
- Użytkownik forum
Niestety już kupiłem WDR3600 i E3372. W dodatku 30zł taniej, niż miało to być pierwotnie.
Teraz jedynie czekać na konsultanta i biorę ofertę bez urządzenia za 50zł![:]](./images/smilies/splash.gif)
Teraz jedynie czekać na konsultanta i biorę ofertę bez urządzenia za 50zł
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Daj znać jak się spisuje pod obciążeniem, dłuższej transmisji przy słabym zasięgu.
-
- Użytkownik forum
Oczywiście ![:]](./images/smilies/splash.gif)
Mam nadzieję, że to nie jest jakaś aluzja do fatalnego wyboru...
Mam nadzieję, że to nie jest jakaś aluzja do fatalnego wyboru...
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyli?Vister81 pisze:W dodatku 30zł taniej, niż miało to być pierwotnie.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Zapłaciłem w sumie 265zł.
Wiem, że mógłbym znaleźć taniej, ale w sumie wyszło to bardzo przypadkowo.
Wiem, że mógłbym znaleźć taniej, ale w sumie wyszło to bardzo przypadkowo.
- wojteks
- *** Administrator ***
Cena akceptowalna o ile dalszych inwestycji w sprzęt nie będzie.Vister81 pisze: że mógłbym znaleźć taniej,
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Zostaje tylko antena. Ta polecana z cybertecha, a więc 150zł. Mam nadzieję, że bez huba się obejdzie 

-
- Guru bezprzewodowy
Ponad 200 zł bo jeszcze dochodzą kable i przesyłka http://www.cybertech.com.pl/p130,antena ... -mimo.html No i po co brać umowę za 49,99 tylko SIM. Na LTE w Play można mieć internet bez limitu za darmo na karcie RBM II new za 9 zł, taki z puszką. Dostępne sa też stare startery za 5 zł z taka usługą. Doładowany za 50 zł przedłuża konto na 100dni. W tym czasie co 30 dni możesz włączać Darmowy Internet LTE bez limitu. Kasa zostaje na koncie. Promocja do odwołania. Więc konsultantowi podziękuj. Sa też tańsze możliwości LTE bez limitu na kartach głosowych czy na Play Internet na kartę- bez umowy za 45 zł no limit na 3G lub LTE.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie. Nie wiem czy dobry czy zły. Napisałem to, żebyś się podzielił spostrzeżeniami na forum, aby inni mogli czerpać wiedzę.Vister81 pisze: Mam nadzieję, że to nie jest jakaś aluzja do fatalnego wyboru...

-
- Użytkownik forum
Nieważne... Znalazłem już zasięg.
Mam nadzieję, że przy tej antenie dualnej zasięg będzie przyzwoity![:]](./images/smilies/splash.gif)
Dzięki za pomoc. Sprzęt zamówiony, umowa z obecnym operatorem w trakcie rozwiązywania... Będą informował!
Mam nadzieję, że przy tej antenie dualnej zasięg będzie przyzwoity
Dzięki za pomoc. Sprzęt zamówiony, umowa z obecnym operatorem w trakcie rozwiązywania... Będą informował!
-
- Użytkownik forum
No i LTE u mnie zawitało.
E3372 + WDR3600 skonfigurowane, podłączone... Router postawiony na ŚRODKU dużego domu z grubymi ścianami i... oto wynik: http://www.speedtest.net/my-result/4314318964
Wszedłem wyżej, router przy oknie i już niestety tylko 12Mb/s. Ale do czasu dojścia anteny tak już zostanie.
Ogólnie jestem ogromnie zadowolony. Mam nadzieję, że antena polepszy sygnał i prędkość.
BTW - jak dostać się do ustawień modema podłączonego do routera?
E3372 + WDR3600 skonfigurowane, podłączone... Router postawiony na ŚRODKU dużego domu z grubymi ścianami i... oto wynik: http://www.speedtest.net/my-result/4314318964
Wszedłem wyżej, router przy oknie i już niestety tylko 12Mb/s. Ale do czasu dojścia anteny tak już zostanie.
Ogólnie jestem ogromnie zadowolony. Mam nadzieję, że antena polepszy sygnał i prędkość.
BTW - jak dostać się do ustawień modema podłączonego do routera?
-
- Użytkownik forum
Okej. Dziś doszła antena.
Zamontowana w miejscu, gdzie widać bezpośrednio nadajnik.
Oto najlepszy wynik, jaki udało mi się uzyskać: http://www.speedtest.net/my-result/4320862086
Czasem spada do 20Mb/s, ale ogólnie jest wspaniale. PING też przyzwoity. Tylko bezsensownie w modemie są rozwiązane wejścia antenowe, które nie dosyć, że znajdują się u dołu urządzenia (w tym przypadku), to jeszcze ledwo co trzymają się złącza.
Zamontowana w miejscu, gdzie widać bezpośrednio nadajnik.
Oto najlepszy wynik, jaki udało mi się uzyskać: http://www.speedtest.net/my-result/4320862086
Czasem spada do 20Mb/s, ale ogólnie jest wspaniale. PING też przyzwoity. Tylko bezsensownie w modemie są rozwiązane wejścia antenowe, które nie dosyć, że znajdują się u dołu urządzenia (w tym przypadku), to jeszcze ledwo co trzymają się złącza.