Mam nadzieję, że LTE800 będzie lepszą alternatywą od HSPA+DC, ale w moim przypadku to zapomniałem o mapie nadajników i uznałem, że w moim przypadku najbezpieczniejszym wyborem będzie Orange, lub karta ostatecznie zostanie i na miejscu coś się wymyśli.
Na mapie BTS-ów mam potwierdzone tylko tylko nadajniki T-Mobile, a reszta to UKE. Zaś na mapie Orange wskazują pełny zasięg LTE, więc liczę, że tak będzie.
Poza tym z tego co pamiętam to u mnie gdy nie miałem jeszcze zasięgu LTE to ładnie chodziło mi HSPA+DC z Orange - coś ok. 20Mbps czyli tyle co LTE z RBM w porywach.
Jedynie co to znane problemy z Orange, ale nic nie będę ściągał, na wyświetlanie obrazków poczeka się itp. więc mam nadzieję, że do przejrzenia netu i obejrzenia jakiegoś filmu starczy

Na Allegrowe karty nie miałem już czasu, a że niebawem pewnie będzie taniej to nie szalałem i doładowałem netowo kartę jedynie jedynie za 50 zł i w razie czego dobierze się coś na miejscu. Stare triki Orange wyłącza, więc szkoda kasy na startery.
Dzięki Wszystkim za rady