Witam modem przyszedł dziś (huawei e3372) tak się bałem a modem super Wymusiłem 3g miałem 5 kresek prędkosć dochodzi do 10 mb/s ale gdy wymusiłem 4g mam stałą 1 kreskę i prędkość dochodzi aż do 16 mb/s !!! przy zwykłej antenie domowej !! Dlatego proszę was o podanie jakichś anten do lte słyszałem ze jest jeszcze jakiś wzmacniacz prz antenie co on robi ? Dużo daje ?
Na 4g w RSII mam -85dBm
w RSRP mam -5dB
Z odległości 10 km z nadajnika ciągnę aż 16 mb/s oraz 30 pingu na małej antenie ! Myślę, że jeżeli zlapię jakieś 4 kreski to będzie jakieś 25-35 mb/s.
Ostatnio zmieniony 2015-05-13, 18:50 przez FounD, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie małe pytanko. Jakiej firmy (jakości) kabel dodaje cybertech do swoich anten. Mam tutaj konkretnie na myśli dual lte? Może lepiej wziąć antenę z gniazdem N i kabel zamówić oddzielnie, np. z Beldena?
Typowy kabel H-155, na 1800MHz ma tłumienność 0,45dB/m. Budżetowy kabel. Jak stać cię na lepszy to poproś o wyjścia z gniazdami N i kup . Ceny dużo wyższe, na 10m zyskasz około 2dBi zysku( mniejsza tłumienność).
EKH155 to najgorszy gniot (najtańszy kabel na rynku)
niby ok giętki ale (powłoka czarna zewnętrzna ptak usiądzie dziobnie i już woda jest w kablu)
szmelc
jakie 3zl ten kabel kosztuje polowe tego
a jak jeszcze ktoś spuści kabel po blacho-dachówce to się stopi od ciepła z blachy (z żadnym kablem tak się nie robi) jak pod kątem puszczony to w zimie śnieg ściągnie do dołu jak będą wahania temperatur(a wiadomo że są).
Typowy kabel H-155, na 1800MHz ma tłumienność 0,45dB/m
(to jakiś chłam jak ten opisywany)Typowy kabel H-155(zamiennik) ma na 1800MHz 0,40dB/m
Ostatnio zmieniony 2015-06-03, 05:09 przez koks1970, łącznie zmieniany 1 raz.
Faktycznie 1.5zeta za metr. Ja go używam do prac majsterkowicza, tu podwiązać, tam przydrutować Nawet dwa kawałki mam podłączone z komputera do wzmacniacza.
Cena H-1000 12,90 zł za 1m właściwie nie dla przeciętnego Kowalskiego. Nic dziwnego, że producenci dołączają kabel H-155 za 1,5- 2zł/m. Koszt 2x10m do Dual LTE przekroczy dwukrotnie cenę anteny więc Kowalski by nie kupił. I tak wielu jest zdziwionych, że muszą kupić antenę za 200 zł bo internet im nie działa jak obiecywał sprzedawca. większość "inwestuje" kilkadziesiąt zł w patyki i nadal płacze.
matek451 pisze:Nic dziwnego, że producenci dołączają kabel H-155 za 1,5- 2zł/m.
To tanie zamienniki, w drugim linku mantoch pokazał że oryginalny H155 kosztuje 6zł czyli tez nie dla Kowalskiego, do tego dobre złączki (jak kupujemy dobry kabel to i odpowiednie złączki musimy kupić a nie najtańsze chińskie) więc 2x10 wyjdzie 120+40=160zł i często przesyłka co przewyższy wartość anteny.
A Ty nie chcesz wgrać do tego modemu softu HiLink i zmodyfikowanego WebUI? Będą wtedy wszystkie parametry o które pytam. Nie będzie potrzeby używania TNI czy MDMA.