onken, nic nie poradzisz. Sam się z tym męczyłem i sobie darowałem.
Może jakaś modyfikacja via API i zaszycie komendy CPIN przy rozruchu. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Modem masz w routerze, wtedy skrypty odpowiednie wrzucasz w router. Z zito kiedyś kombinowaliśmy i dość sprytny skrypt mu wyszedł, który nie korzysta z wgetów/curli (dobre, gdy w routerze jest mało pamięci) lub z drobnymi modyfikacjami Cezary też ładny i uniwersalny skrypt wymodził (działa dla nowych i starych fw). Metoda ta też powinna się dobrze sprawować na kompie z Linuxem. Na Windowsie już jest trochę gorzej, bo nie bardzo wiem jak sprawdzić z wiersza poleceń pojawienie się karty sieciowej Więc ew. zostaje odpalanie pliku wsadowego ręcznie.
Jak masz odblokowany ADB/telnet to można skrypt zaszyć w modemie (dobre jak modem jest wpięty w kompa z Windowsem lub modem często przerzucamy między urządzeniami). Aha skrypt jest napisany pod stare fw. W nowym wymagającym podania SessionID trzeba skrypt zmodyfikować tu masz informacje jak pobrać SessionID i SessionToken i dostarczyć do wykorzystywanego API.
It is I, Leclerc
Drop z modowanym fw i sw do modemów Huawei >>TU<< (uwaga dostęp może być zablokowany przez Dropa )
Dysk Googlowy z modowanym fw i sw do modemów Huawei >>TU<<