problem z internetem mobilnym Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
problem z internetem mobilnym Orange
Witajcie. od 1 lipca zmieniłem laptop, a od początku sierpnia mam windows 10 (może to się wiąże z problemem). Od kilku tygodni mam tez problem z internetem mobilnym z Orange. Jest to problem drobny ale uciążliwy. Jestem teraz na wsi w zasięgu internetu hspa+. Niestety jak czasami włączam modem to pojawia się napis DC HSPA+ i wtedy internet chodzi bardzo wolno, nawet wolniej jak w przypadku edge. Czasami nawet potrafi się przełączyć podczas korzystania z internetu na to dc hspa+. Bardzo to jest denerwujące. Wtedy tylko pomaga wyłączenie transmisji modemu i ponowne go załączenie, wtedy z reguły wskakuje na hspa+. Jak temu zaradzić? Poradzicie coś?
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Re: problem z internetem mobilnym Orange
@proteka, w jakiej miejscowości korzystasz z naszego internetu? Jaka to jest dokładnie oferta i z jakiego modelu modemu korzystasz? Czy testowałeś kartę SIM w innym urządzeniu? Problem nadal występuje?
-
- Stały użytkownik forum
Korzystam z internetu we wsi Bobolice (powiat Myszków). Mój modem to Huawei e3372. Korzystam z internetu na abonament. Ostatnio nie testowałem karty sim w innym urządzeniu. Od 2, 3 dni problem znacznie zmniejszył intensywność występowania.
-
- Stały użytkownik forum
Ostatnio zmieniony 2015-08-11, 17:05 przez sephirose, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wakacje są , to i małolaty ''odpoczywają'' od szkoły
a dzisiejsza młodzież nie umie się inaczej bawić jak przed komputerem 

- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
@proteka, sprawdziliśmy i nie mamy informacji o utrudnieniach czy awariach w tej miejscowości. Spróbuj jeszcze przetestować działanie urządzenia w innym miejscu.
-
- Początkujący użytkownik forum
Pytanie z innej beczki mógłby mi ktoś pomóc? potrzebuje konektor do mojego routera MF283 podesłał by ktoś link z przejsciówkami do tego modelu
-
- Guru bezprzewodowy
konektor ze złączem SMA,
tu masz gotowy zestaw antenowy http://allegro.pl/antena-lte-4g-15dbi-d ... 25008.html
tu masz gotowy zestaw antenowy http://allegro.pl/antena-lte-4g-15dbi-d ... 25008.html
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Często idzie to usłyszećOrange Ekspert pisze:@proteka, sprawdziliśmy i nie mamy informacji o utrudnieniach czy awariach w tej miejscowości. Spróbuj jeszcze przetestować działanie urządzenia w innym miejscu.