huawei b315 z play na antenie nie ma lte
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
huawei b315 z play na antenie nie ma lte
Witam posiadam ruter b315 z brandem play na 3g bez anteny mam 3 kreski zasięgu predkość 2 mbps korzystam z oferty play internet na karte.Mój problem polega na tym że kupiłem antene pod lte (do nadajnika 6km) http://allegro.pl/show_item.php?item=5260062988 dokładnie ta antena podłączona ustawiona i nic ,wymuszam lte w ruterze chce wybrać sieć ręcznie gdy chce wybrać play lte pisze błąd .Gdy ustawie wszystko na automat ruter połączy się z 3g i mam 3 kreski zasięgu co może być nie tak ? nic nie daje zmiana gniazd sma. Nadajnik w grabowie nad prosną moja lokalizacja to marszałki
mój ruter nie chce zarejestorwać do sieci lte tylko łączy się z 3g
mój ruter nie chce zarejestorwać do sieci lte tylko łączy się z 3g
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: huawei b315 z play na antenie nie ma lte
Kartę kupiłeś razem z modemem i miała LTE?
Zadzwoń do play i upewnij się, że w Grabowie jest już nadajnik LTE.
Widzisz tą wieżę kościelną na której jest ten nadajnik?
Skorzystaj z BTSearch i wyceluj dokładnie antenę w BTS'a. Klik prawym i masz linię łączącą BTS'a z Twoją lokalizacją czyli znasz kąt pod jakim ustawić antenę.
Jak nie zadziała to wystaw modem na zewnątrz i sprawdź czy coś złapie.
Zakładam, że antenę montujesz gdzieś wysoko bez kolizji z domem sąsiada
Sprzęt masz dobry więc raczej nie to no chyba że jest popsuty.
Podjedź do Grabowa i odpal modem. Jeśli w Grabowie nie zadziała to masz coś ze sprzętem.
Zadzwoń do play i upewnij się, że w Grabowie jest już nadajnik LTE.
Widzisz tą wieżę kościelną na której jest ten nadajnik?
Skorzystaj z BTSearch i wyceluj dokładnie antenę w BTS'a. Klik prawym i masz linię łączącą BTS'a z Twoją lokalizacją czyli znasz kąt pod jakim ustawić antenę.
Jak nie zadziała to wystaw modem na zewnątrz i sprawdź czy coś złapie.
Zakładam, że antenę montujesz gdzieś wysoko bez kolizji z domem sąsiada

Sprzęt masz dobry więc raczej nie to no chyba że jest popsuty.
Podjedź do Grabowa i odpal modem. Jeśli w Grabowie nie zadziała to masz coś ze sprzętem.
-
- Użytkownik forum
Nie widze anteny jest duzo lasow kolo mnie antena nie polepsza zasiegu jest identycznie jak wystawie ruter na balkon wynusze zasieg lte ale nie mam ani 1 kreski zasiegu
Chce polepszyc obecny zasieg. Z 3g
Chce polepszyc obecny zasieg. Z 3g
-
- Guru bezprzewodowy
tylko, że 3g działa na częstotliwości 900 albo 2100, a Ty masz antenę na 1800MHz...
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Użytkownik forum
Rozumiem ja ta antene zwrócę i kupie atk 20 na 900mhz tylko żeby ona cos poprawila ten zasieg. Bo rsii na 3g wynosi 93
[ Dodano: 2015-09-02, 18:37 ]
może ktoś wie z tej annteny wychodzi jeden przewód do mojego rutera potrzebuje konektor sma może mi ktoś napisać w które złącze będe musiał podpiąć taką antene lewe czy prawe?
[ Dodano: 2015-09-02, 18:37 ]
może ktoś wie z tej annteny wychodzi jeden przewód do mojego rutera potrzebuje konektor sma może mi ktoś napisać w które złącze będe musiał podpiąć taką antene lewe czy prawe?
-
- Początkujący użytkownik forum
witam
też mam router B315. jest już najnowszy soft na stronach Play do niego, który aktywuje konfiguracje anten i Voip'a. Niestety nadal brak VPN.
Na routerze widzisz 3g ponieważ soft brandowany w Play nie ma poziomu sygnału pokazuje tylko LTE lub 3G wiec jak masz H+ to on pokaże to jako 3g. możesz weryfikować co Ci Łapie antena używając testów prędkości netu i po wynikach testów będziesz wiedział co Ci "łapie".
też mam router B315. jest już najnowszy soft na stronach Play do niego, który aktywuje konfiguracje anten i Voip'a. Niestety nadal brak VPN.
Na routerze widzisz 3g ponieważ soft brandowany w Play nie ma poziomu sygnału pokazuje tylko LTE lub 3G wiec jak masz H+ to on pokaże to jako 3g. możesz weryfikować co Ci Łapie antena używając testów prędkości netu i po wynikach testów będziesz wiedział co Ci "łapie".
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Można też wybrać częstotliwość przez LTE Watch [H] dla Huawei i bedziesz miał pewność z jakiej technologi korzystasz.