Mam dość nietypowe pytanie i nie wiem czy będziecie w stanie mi na nie odpowiedzieć

Zacznę od początku. Mam w samochodzie stację multimedialną (coś jak tablet z androidem). Mogę odbierać w niej internet po przez WiFi oraz po przez modem usb (mam Huawei E3131 + antenkę na dachu). Internet głównie ma służyć do radia internetowego, map Google, You Tube.
Wziąłem internet z Play'a uradowany, że będę miał zasięg czterech sieci. Moje rozczarowanie jest ogromne, bo dopiero teraz doczytałem na forach internetowych, że Play Online nie działa w roamingu. Czyli pozostaje mi tylko zasięg Playa!
W pobliżu miejscowości internet działa i to nawet nie źle. Gdy tylko odjadę gdzieś dalej internetu nie ma (komórka z Playa przechodzi na roaming - głównie T-mobile)

Mam dość tanią taryfę za 30zł, tak więc nie uwiązałem się z nimi jakimiś wielkimi zobowiązaniami miesięcznymi, ale...
Teraz zastanawiam się, czy nie podpisać umowy z inną siecią, tylko jaką?
Która sieć komórkowa ma najlepiej rozbudowaną sieć w pobliżu głównych dróg?
Nadmienię, że jeszcze mam iPlusa, ale on w mojej okolicy (Zakopane), bardzo słabo działa. Niby zasięg jest, ale speedtesty nie wychodzą najlepiej.
Orange, T-Mobile? Chodzi o zasięg 3G, bo nic więcej mi nie potrzeba.