Przenikający pisze:A jakie uzyskujesz wyniki? Czy ten sam router, jaka sieć, poziom sygnału (chociażby liczba kresek z strony admin. routera)?
Wyniki podałem kilka postów wcześniej, tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f ... 23#p510754
Poziom sygnału w pokoju mam "wszystkie kreski" (niestety ten router nie podaje innych danych).
Dziś jest tak - o 10MB/s gorzej niż 2 dni temu:
Ale tak naprawdę to mi w niczym nie przeszkadza,
czy prędkość jest 10 czy 30 MB/s to w przeglądaniu netu czy youtube (na 2 komputerach) nie widać żadnej różnicy.
Jedynie duże pliki się może ściągają dłużej, ale tak rzadko mam potrzebę że to dla mnie bez znaczenia.
Przenikający pisze:No właśnie i o to mi chodzi, żeby błyskawicznie odświeżało mi foldery w Outlooku na IMAPie. I jak przeciągam e-mail z katalogu do katalogu, to też żeby to się działo błyskawicznie.
A testowałeś jak to działa na tej instalacji ?
Outlook przy przeciąganiu folderu raczej chyba nie ściąga całej zawartości folderu a potem nie wgrywa go na nowo do innego przez sieć,
tylko wysyła request na serwer "przesuń "folder" i wszystko dzieje się na serwerze i na lokalnej kopii danych na dysku,
szybkość sieci może nie mieć tu dużego znaczenia ?
Poza tym to tylko poczta - znana już w czasach gdy były tylko modemy 56 kB/s, i wtedy też to chodziło dobrze.
Jedynie jak ktoś przyśle maila z załącznikiem XXX MB, to może trochę wolniej chodzić przy jego ściąganiu z serwera, ale zwykłe maile to nie sądzę.