Wiem że istnieje masa podobnych tematów ale ten będzie kolejny, lubie jak sa sprawy załatwiane indywidualnie a nie za pomocą google czy szukajki
W styczniu kończy mi się umowa na Neo 10Mb któe nie powiem chodzi całkiem OK

Ale w czasach ciągłego pośpiechu zależy mi na czymś szybszym a Neo mogę mieć tylko do opcji 10Mb/s
Wybór padl na Orange LTE i zakupię ich ofertę z modemem ZTE MF283
ja <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> chce zamontowac antenę póki jest pogoda łądna i można bezpiecznie wejść na dach budynku
Znajduję sie ok. 1800m od nadajnika oto jaki wynik osiągam wewnątrz budynku

Siła sygnału to -104dB i 36 ASU
Chcę zamontowac antenę zewnętrzna na dachu. Mocowanie będzie za pomocą rury standardowych raczej rozmiarów gdzie zamontowana jest wyżej antena TV SAT. Kabla starczy mi ok 11m, no i tu się zastanawiam kupić 10m i licyć że starczy? czy kupić 15m ale 4m nadmiaru tylko źle wpłynie na jakość sygnału

Kabel będzie puszczony kanałem wentylacyjnym przez komin do pokoju, tak samo puszczone są kable TV SAT ale nie pamiętam ile ich byo. budynek jest pietrowy.
Da się ewentualnie dokupić kabel antenowy na metry? Bo jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> spotkałem się z opcjami 5, 10 i 15m
No i wreszcie pytanie która z aktualnie dostepnych anten na rynku da mi najlepszy zysk i da największe prędkości bo jest kilku wiodących producentów takich anten na rynku