Tydzień temu podczas użytkowania internetu aero2 , internet się rozłączył zniknęły wszystkie wskaźniki i nie można się było połączyć z internetem.Odłączyłam modem od laptopa i podłączyłam pojawiły się , przez kilka minut był internet potem zniknęły
już na dobre.Po podłączeniu modemu do laptopa w Mobile Partnerze wyświetla się komunikat o wykrywaniu urządzenia po czym znika i nie wyskakuje ani nazwa sieci ani wskaźnik mocy , sam modem miga na zielono.Przy próbie połączenia początkowo był komunikat połączenie zakończone. Odinstalowałam więc sterowniki ,Mobile Partnera oraz usunęłam jego pozostałości i podłączyłam modem ponownie zainstalował się prawidłowo ale żadne zmiany się nie pojawiły.Sformatowałam więc dysk dla pewności i niestety też nic.Wykonałam porady z tego linku http://Jdtech.pl/2011/08/aero2-i-huawei ... azany.html nic to nie dało.
W końcu zainstalowałam inną wersje Mobile Partnera , sytuacja jest nadal taka sama brak wskaźników i nazwy przy próbie połączenia teraz jest komunikat że nie można "połączyć przed zarejestrowaniem w sieci".Weszłam więc w ustawienia Mobile Partnera - Sieć - Tryb rejestracji nie widniały tam żadne sieci , weszłam w tryb ręczny dałam odśwież nic się nie pojawiło.Wypróbowałam również to http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym- ... -e169.html po wykonaniu wyżej wymienionych działań okienko w dolnym rogu Top Net info wygląda tak

Nie wiem co dalej robić ? Nie jest to kwestia sygnału ponieważ mąż w tym samym mieszkaniu używa również Tableta Asusa również z kartą aero2 i ma pełną moc sygnału , wkładał również moją kartę i też działała na pełnej mocy.Modem też raczej sprawny gdyż podłączałam go razem z tą kartą do komputera stacjonarnego u moje mamy , normalnie złapał sieć jak zawsze ( palił się na niebiesko) i można było korzystać z internetu.Różnica jest taka że mama ma Windows Xp w komputerze a ja Windows 7 w laptopie.Gniazda usb w laptopie raczej też w porządku bo podłączam do nich przenośny dysk i działa normalnie.Wtyczka usb od modemu też ok skoro działa na innym komputerze dodam dużo starszym od mojego laptopa.
Aha konfiguracja profilu w Mobile Partnerze też prawidłowa to również sprawdziłam.Dodam jeszcze że modem posiadam od ponda roku i niebyło z nim problemów , kupiony na allegro , bez simlocka i loga jakiejkolwiek sieci.
Może ktoś będzie wiedział dlaczego sprawny modem ,prawidłowo zainstalowany ze sprawną kartą ,prawidłowo skonfigurowanym programie oraz mocnym sygnale sieci nie działa ?