Jak przekierować porty i gdzie... N150RM ...nie mam już siły walczyć dalej :(
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak przekierować porty i gdzie... N150RM ...nie mam już siły walczyć dalej :(
Witam serdecznie, Mam neostradę ze zmiennym ip i router N150RM.. Mam także podłączony NAS Synology do którego chciałbym dostawać się z zewnątrz, ale nie przy użyciu quickconnect tylko przy użyciu adresu.... Aby uruchomić pewne funkcje na synology muszę przekierować na routerze porty, i nie wiem jak bo nigdzie w panelu nie ma takiej opcji. W specyfikacji routera napisane jest, że oczywiście można przekierowywać porty, ale ja nie umiem tego znaleźć załączam instrukcję do routera może ktoś podpowie mi na jej podstawie gdzie jest taka opcja i jak to zrobić bo ja chyba nie umiem czytać... A może ktoś miał kiedyś taki problem...
http://updates1.on-networks.com/support ... 3Dec12.pdf
Dziękuję za pomoc, Hubert K
http://updates1.on-networks.com/support ... 3Dec12.pdf
Dziękuję za pomoc, Hubert K
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak przekierować porty i gdzie... N150RM ...nie mam już siły walczyć dalej :(
W instrukcji nie znalazłem. Trzeba by pogrzebać w samym routerze.
Wrzuć screeny z menu.
Wrzuć screeny z menu.
-
Re: Jak przekierować porty i gdzie... N150RM ...nie mam już siły walczyć dalej :(
Widzisz to co jest w instrukcji to jest wszystko co mamy w menu tam jest opisany każdy punkt z menu, nie wiem czy jest sens wklejać to co tam jest.
Hubert
Hubert
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
No tak tylko, że ja mam taki mały problem, że mój router nazywa się N150RM i w zakładce advance nie ma podzakładki port forwarding
. Gdyby była to nie zawracałbym nikomu głowy
((
h

h
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No to może faktycznie nie ma tej funkcjonalności...
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Panowie, jest. Od 36 strony dokumentu, który wrzucił hubertk.
Kod: Zaznacz cały
Note:For information about port forwarding and port triggering, see Chapter 4, Security Settings.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Widziałem. A w Security Settings ani słowa.ja.michal pisze:Panowie, jest. Od 36 strony dokumentu, który wrzucił hubertk.
Kod: Zaznacz cały
Note:For information about port forwarding and port triggering, see Chapter 4, Security Settings.
-
No właśnie czyli co mi pozostaje, koledzy? Co radzicie?
h
h
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Osobiście radziłbym Ci wymienić router na coś co będzie miało żądane funkcje. Dodatkowo warto by było aby nowy sprzęt miał obsługę jakiegoś DynDNS'a wtedy nie byłoby problemu ze zmiennym IP. Chociaż tą funkcję Twój obecny sprzęt posiada.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)