Rozszerzenie sygnalu wifi dual band AC

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
malojk
Użytkownik forum

Rozszerzenie sygnalu wifi dual band AC

Post autor: malojk »

Witam!

Szukam niedrogiego routera z dobrym zasiegiem posiadajacego funkcje wzmacniacza sygnalu wifi z dual band oraz technologie AC. Zainteresowal mnie Netis WF 2780 . czy do 150 zl kupie cos lepszego ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Rozszerzenie sygnalu wifi dual band AC

Post autor: wojteks »

Nie kupisz. Oczywiście pamiętając że to urządzenie nie ma USB i innych bajerów. Na działanie wzmacniacza za bardzo nie licz.
Nie pomagam na PW!
malojk
Użytkownik forum

wojteks pisze:Nie kupisz. Oczywiście pamiętając że to urządzenie nie ma USB i innych bajerów. Na działanie wzmacniacza za bardzo nie licz.
Na usb i innych bajerach mi nie zalezy. Chodzi mi tylko o wifi. Obecnie mam Dovado tiny ac ale zasieg jest za slaby na parterze . czyli netis nie sprosta moim wymaganiom myslisz? Czyli co PLC tylko. Z tego co patrzylem to z AC PLC jest jeszcze bardzo drogie. A acher c2 ma lepszy zasieg?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

malojk pisze: A acher c2 ma lepszy zasieg?
Zasięg tu nie ma wiele do rzeczy, podłącz AP (netisa) z routerem głównym za pomocą kabla ethernet skoro PLC drogie.
Nie pomagam na PW!
malojk
Użytkownik forum

wojteks pisze:
malojk pisze: A acher c2 ma lepszy zasieg?
Zasięg tu nie ma wiele do rzeczy, podłącz AP (netisa) z routerem głównym za pomocą kabla ethernet skoro PLC drogie.
Jak zasieg nie ma tu nic do rzeczy?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Zasięg routerów pracujących z dopuszczalna prawem mocą ( 100mW na 2,4GHz i 200mW na 5GHz) jest zbliżony stąd wymiana routera na Archera nie wiele zmienia. Tak jak pisze kolega na każdą kondygnację jeden AP połączony kablem.
malojk
Użytkownik forum

matek451 pisze:Zasięg routerów pracujących z dopuszczalna prawem mocą ( 100mW na 2,4GHz i 200mW na 5GHz) jest zbliżony stąd wymiana routera na Archera nie wiele zmienia. Tak jak pisze kolega na każdą kondygnację jeden AP połączony kablem.
Ja nie chce wymieniac glownego routeta tiny ac dziala z modemem LTE, a tylko zwiekszyc sygnal. Najpierw spobowac podlaczyc netisa jako wzmacniacz sygnalu( w netisie jest chyba taka opcja) a jak nie wypali to kablem z glownym routerem. Chodzi mi tylko czy ten netis czy archer sieja tak samo czy moze netis lepiej?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

malojk pisze:Chodzi mi tylko czy ten netis czy archer sieja tak samo czy moze netis lepiej?
Bez znaczenia bo to przecież łącze dwukierunkowe, co z tego że router (AP) mocniejszy skoro druga strona pozostanie ta sama.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ