Rozszerzenie sygnalu wifi dual band AC
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Rozszerzenie sygnalu wifi dual band AC
Witam!
Szukam niedrogiego routera z dobrym zasiegiem posiadajacego funkcje wzmacniacza sygnalu wifi z dual band oraz technologie AC. Zainteresowal mnie Netis WF 2780 . czy do 150 zl kupie cos lepszego ?
Szukam niedrogiego routera z dobrym zasiegiem posiadajacego funkcje wzmacniacza sygnalu wifi z dual band oraz technologie AC. Zainteresowal mnie Netis WF 2780 . czy do 150 zl kupie cos lepszego ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Rozszerzenie sygnalu wifi dual band AC
Nie kupisz. Oczywiście pamiętając że to urządzenie nie ma USB i innych bajerów. Na działanie wzmacniacza za bardzo nie licz.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Na usb i innych bajerach mi nie zalezy. Chodzi mi tylko o wifi. Obecnie mam Dovado tiny ac ale zasieg jest za slaby na parterze . czyli netis nie sprosta moim wymaganiom myslisz? Czyli co PLC tylko. Z tego co patrzylem to z AC PLC jest jeszcze bardzo drogie. A acher c2 ma lepszy zasieg?wojteks pisze:Nie kupisz. Oczywiście pamiętając że to urządzenie nie ma USB i innych bajerów. Na działanie wzmacniacza za bardzo nie licz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Zasięg tu nie ma wiele do rzeczy, podłącz AP (netisa) z routerem głównym za pomocą kabla ethernet skoro PLC drogie.malojk pisze: A acher c2 ma lepszy zasieg?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Jak zasieg nie ma tu nic do rzeczy?wojteks pisze:Zasięg tu nie ma wiele do rzeczy, podłącz AP (netisa) z routerem głównym za pomocą kabla ethernet skoro PLC drogie.malojk pisze: A acher c2 ma lepszy zasieg?
-
- Guru bezprzewodowy
Zasięg routerów pracujących z dopuszczalna prawem mocą ( 100mW na 2,4GHz i 200mW na 5GHz) jest zbliżony stąd wymiana routera na Archera nie wiele zmienia. Tak jak pisze kolega na każdą kondygnację jeden AP połączony kablem.
-
- Użytkownik forum
Ja nie chce wymieniac glownego routeta tiny ac dziala z modemem LTE, a tylko zwiekszyc sygnal. Najpierw spobowac podlaczyc netisa jako wzmacniacz sygnalu( w netisie jest chyba taka opcja) a jak nie wypali to kablem z glownym routerem. Chodzi mi tylko czy ten netis czy archer sieja tak samo czy moze netis lepiej?matek451 pisze:Zasięg routerów pracujących z dopuszczalna prawem mocą ( 100mW na 2,4GHz i 200mW na 5GHz) jest zbliżony stąd wymiana routera na Archera nie wiele zmienia. Tak jak pisze kolega na każdą kondygnację jeden AP połączony kablem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Bez znaczenia bo to przecież łącze dwukierunkowe, co z tego że router (AP) mocniejszy skoro druga strona pozostanie ta sama.malojk pisze:Chodzi mi tylko czy ten netis czy archer sieja tak samo czy moze netis lepiej?
Nie pomagam na PW!